Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

Εφ’ όλης της ύλης ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης (13/11) οι πολιτικοί αρχηγοί συναντούν στο Προεδρικό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ενημέρωση.

Θέματα στην ατζέντα είναι η προσεχής συνάντηση του Προέδρου με Ακιντζί - Γκουτέρες στο Βερολίνο, όπως και η νέα κάθοδος Λουτ στην Κύπρο.

Η Τζέιν Χολ Λουτ φτάνε στην Κύπρο την Παρασκευή (14/11) και στην συνέχεια θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη (12/11) η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις παράνομες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αντιδρά έντονα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE