ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν προς ΕΕ: Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα - Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να λήξουν ξαφνικά.

Ερντογάν προς ΕΕ: Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα - Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να λήξουν ξαφνικά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη 12/11 ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις ενέργειες της Τουρκίας στην θάλασσα της Κύπρου θα μπορούσε να διαταράξει τις συνομιλίες ή ακόμα και να τις διακόψει προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να στείλει ισλαμιστές κρατούμενους στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα 11/11, να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στην Άγκυρα για την παραβίαση της θαλάσσιας οικονομικής ζώνης της Κύπρου

Η Τουρκία, ως επίσημη υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ παρά τους κακές σχέσεις της με την Ευρώπη, επέκρινε την απόφαση και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο «επειδή λειτουργεί σε δική της υφαλοκρηπίδα ή στις περιοχές όπου οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας στην Άγκυρα πριν από την επίσκεψή στην Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν κάκισε την απόφαση της ΕΕ και δήλωσε ότι η Τουρκία ενεργεί σύμφωνα με τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.

"Ευρώπη να ξέρεις αυτό: Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα. Είμαστε μια χώρα που κάθεται μαζί σας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ... "δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους. "Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να λήξουν ξαφνικά."

Η ΕΕ στηρίζεται στην Άγκυρα, η οποία φιλοξενεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, για να περιορίσει την άφιξη των μεταναστών στην Ευρώπη μετά από συμφωνία του 2016 για να σφραγίσει τη διαδρομή του Αιγαίου. Ο Ερντογάν προειδοποίησε επανειλημμένα ότι η Τουρκία θα επιτρέψει στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, εάν δεν λάβουν βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες.

"Μπορείτε να το πάρετε αυτό ελαφρά, αλλά αυτές οι πόρτες (στην Ευρώπη) θα ανοίξουν και αυτά τα μέλη (ισλαμικό κράτος) θα σταλούν σε σας. Μην προσπαθήσετε να απειλήσετε την Τουρκία για τις εξελίξεις στην Κύπρο ", δήλωσε ο Ερντογάν 

Την Δευτέρα 11/11, η Τουρκία είχε αρχίσει να εκτοπίζει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχει φυλακίσει, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα επαναπατρισμού των κρατουμένων.

«Είτε τους αποδέχονται είτε όχι, θα συνεχίσουμε να τους στέλνουμε πίσω», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους κρατουμένους του ισλαμικού κράτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top