ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ι. Παναγιώτου με τους κοινοτάρχες της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ι. Παναγιώτου με τους κοινοτάρχες της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 14 Νοεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στην παρουσία της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Λειτουργοί του Γραφείου της καθώς και η Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης (ΚΕΠ) Αθηνά Παναγιώτου  ενημέρωσαν του Κοινοτάρχες για τα οφέλη από την σταδιακή εφαρμογή του Διεθνούς Πρότυπου ISO 37101 για Ανάπτυξη Βιώσιμων Πόλεων/ Κοινοτήτων  το οποίο αφορά τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τον στόχο 11 που στοχεύει στην βιωσιμότητα των πόλεων και κοινοτήτων.
 
Το πρότυπο ISO 37101 εκπονήθηκε για να βοηθήσει τις Πόλεις/Κοινότητες να απαντήσουν στα ερωτήματα «Πως μπορεί να είναι βιώσιμη και τι στρατηγική θα πρέπει να ακολουθήσει για να το πετύχει ;»
 
Η επιτυχής εφαρμογή του παρόντος Προτύπου μπορεί, όπως αναφέρεται, να βελτιώσει τη βιωσιμότητα, την ευφυΐα και την ανθεκτικότητα στρατηγικών, προγραμμάτων, έργων, σχεδίων και υπηρεσιών που διενεργούνται υπό την άμεση ευθύνη των Πόλεων/Κοινοτήτων ή στα διοικητικά όριά τους.
 
Επίσης οι Κοινοτάρχες Πάφου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της εφαρμογής της οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες τους αφού αποτελεί την πλέον οικονομική μέθοδο διαχείρισης των οργανικών υλικών και μειώνει  το σύνολο των οικιακών αποβλήτων περίπου κατά 40%.
 
Σημειώνεται πως η Επίτροπος Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με τους οικείους Επάρχους σε όλες τις Επαρχίες.
 
Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο στη Σκαρίνου σε συνεργασία με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top