ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πελάτης του Avni ο ΔΗΣΥ από το 2016 –Αστυνομία: ‘Επικεφαλής αίρεσης που δεν αναγνωρίζεται από Ισραήλ’ –ΕΓΓΡΑΦΑ

Πελάτης του Avni ο ΔΗΣΥ από το 2016 –Αστυνομία: ‘Επικεφαλής αίρεσης που δεν αναγνωρίζεται από Ισραήλ’ –ΕΓΓΡΑΦΑ

Παραλείπει να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην επίσημη τοποθέτησή του για το θέμα των παρακολουθήσεων από εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Του Φάνη Μακρίδη

Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, γίνεται παραδοχή ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι υπό την ιδιότητα του τελευταίου «ως ενεργό μέλος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο». Προσθέτει ότι ο κ. Αβέρωφ «τον γνωρίζει από τη δράση του ως ενεργό μέλος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο».

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ίδια η Αστυνομία Κύπρου, οι σχέσεις μεταξύ ΔΗΣΥ και NCIS, πίσω από την οποία βρίσκεται ο κ. Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, είναι πελατειακές και χρονολογούνται –τουλάχιστον- από το 2016.

Αυτό αναφέρεται σε 25σελιδο ενημερωτικό σημείωμα που ετοίμασε υπαστυνόμος της αστυνομικής δύναμης για λογαριασμό ανώτερου αξιωματικού του σώματος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 (την ύπαρξη σημειώματος αποκαλύψαμε τον Φεβρουάριο του 2017).

Πελατειακές σχέσεις
Στο πελατολόγιο που έχει παραδώσει η ίδια η εταιρεία στην Αστυνομία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως στο πελατολόγιό της είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. «DIMOKRATIKOS SYNAGERMOS BUILDING – NICOSIA - INSTALATION SECURITY SYSTEM» σημειώνεται στο έγγραφο. Να αναφέρουμε ακόμη πως σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Αστυνομίας, η NCIS πωλεί λογισμικά, ενώ ασχολείται με «πώληση κατασκοπευτικών οργάνων (spy security products)». Την Τρίτη (19/11), μάλιστα, το ThemaOnline δημοσιοποίησε e-mail που αποδεικνύει πως ο κ. Avni μιλούσε με την εταιρεία “The Hacking Team” από το 2013. Η ιταλική εταιρεία πωλούσε κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις.

Ο ρόλος του σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας της Δημοκρατίας
Ερωτήματα τίθενται και για την ιδιότητα του κ. Άβνι. Ο ΔΗΣΥ τον παρουσιάζει ως πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, ενώ στο 25σελιδο σημείωμα αναφέρεται η θέση υπηρεσίας ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαβεβαιώνει ότι «είναι επικεφαλής και υπεύθυνος ασφαλείας της εβραϊκής φιλανθρωπικής αίρεσης με την ονομασία CHAPAD, η οποία δραστηριοποιείται στη Δημοκρατία …. , αριθμεί 400.000 μέλη παγκόσμια και δεν αναγνωρίζεται από το κράτος του Ισραήλ».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ο κ. Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, δηλώθηκε στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου ως διευθυντής της NCIS, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι δεν ήταν Ευρωπαίος πολίτης, τοποθέτησε άλλο πρόσωπο στη θέση του.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Στο ίδιο κτήριο με άλλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η INTELLEXA

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Πληροφορίες για ‘σφήνα’ άλλης υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Απορρίπτει η Αστυνομία Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρείες παρακολουθούν πολίτες και πωλούν κατασκοπευτικές συσκευές –Η κυπριακή Αστυνομία γνωρίζει -ΕΓΓΡΑΦΑ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top