ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Ισραηλινός που πήρε άδεια οπλοφορίας διαπραγματευόταν το 2013 για σύστημα παρακολούθησης - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ E-MAIL

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Ισραηλινός που πήρε άδεια οπλοφορίας διαπραγματευόταν το 2013 για σύστημα παρακολούθησης - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ E-MAIL

Σε επαφές με την γνωστή εταιρεία ‘The Hacking Team’ που ενεπλάκη σε σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Κύπρο το 2015 βρισκόταν η εταιρεία συμφερόντων του ισραηλινού που εδρεύει στην Λάρνακα και ο οποίος έχει λάβει άδεια οπλοφορίας (βλ. δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στις 18/11).

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για το άτομο που κρύβεται πίσω από την εταιρεία, η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με την Intellexa, ιδιοκτήτρια του κατασχεθέντος VAN παρακολουθήσεων.

H ιταλική εταιρεία ‘The Hacking Team’ είχε πωλήσει στην Κυπριακή Δημοκρατία το πρόγραμμα Galileo που επέτρεπε παρακολούθηση συνδιαλέξεων πολιτών μέσω λογισμικού. Μάλιστα, ο τότε προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ανδρέας Πενταράς παραιτήθηκε κατά τον απόηχο των αποκαλύψεων…

Ο Ισραηλινός επικεφαλής της εγγεγραμμένης στην Κύπρο εταιρείας, ο οποίος έχει λάβει και άδεια οπλοφορίας, τον Απρίλιο του 2013 έστειλε e-mail στον εκ των διευθυντών της ‘The Hacking Team’, Μασιμιλιάνο Λούπι, και του ζητούσε πληροφορίες για ένα προϊόν. Εδώ να σημειωθεί ότι η ιταλική εταιρεία πωλούσε (πλέον έχει βάλει 'λουκέτο') κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις.

Παραθέτουμε το αρχικό e-mail του ισραηλινού: «Το όνομά μου είναι …. και είμαι πρόεδρος της …. Λάβαμε τις λεπτομέρειες της εταιρείας σας από τα συστήματα NICE, καθώς δουλεύουμε με αυτά σε διάφορα πρότζεκτς παγκόσμια. Έχουμε έναν πελάτη που ενδιαφέρεται για τις λύσεις σας στο Skype, έτσι σας παρακαλώ συμβουλέψτε αν μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για τα προϊόντα».

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή «Αιχμές» του OMEGA, ενώ το ανέλυσε ο Ντίνος Παστός, Ειδικός Ασφαλείας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Υπολογιστών. O τελευταίος, τον Ιούλιο του 2015 -σχολιάζοντας στο Sigmalive τον ρόλο της The Hacking Team- είχε πει ότι η διαρροή e-mails της εταιρείας στο wikileaks είχε γίνει κατόπιν παραβίασης των δεδομένων της ιταλικής εταιρείας, η οποία παρείχε αυτού του είδους τις υπηρεσίες σε κράτη. Είχε διευκρινήσει πως η εν λόγω υπηρεσία, διασφαλίζει την παρακολούθηση έξυπνων κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, και υποκλοπή όλων των ειδών δεδομένων που διαθέτει ο στόχος. Η διαχείριση γίνεται από υποδομές, οι οποίες βρίσκονται στη χώρα που αγοράζει την υπηρεσία.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

 

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Στο ίδιο κτήριο με άλλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η INTELLEXA

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Πληροφορίες για ‘σφήνα’ άλλης υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Απορρίπτει η Αστυνομία Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρείες παρακολουθούν πολίτες και πωλούν κατασκοπευτικές συσκευές –Η κυπριακή Αστυνομία γνωρίζει -ΕΓΓΡΑΦΑ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top