ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

Εταιρεία-φάντασμα είναι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η INTELLEXA που απασχολεί την κυπριακή κοινή γνώμη από την περασμένη Παρασκευή (15/11).

Του Φάνη Μακρίδη

Η εταιρεία που όπως παραδέχεται ο ιδρυτής της Ταλ Ντίλιαν εδρεύει στην Λάρνακα και κάνει παρακολουθήσεις, δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής της ως εταιρεία στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου, με βάση τις πρόνοιες του Περί Εταιρειών Νόμου.

Έχει κάνει αίτηση για έγκριση ονόματος και κατέθεσε σχετικό φάκελο, ωστόσο, η αρμόδια αρχή της Δημοκρατίας δεν της «άναψε» πράσινο, για λόγους που είναι άγνωστοι. Η πιο πιθανή αιτία είναι να μην έχει καταθέσει η εταιρεία όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Καλά εδραιωμένη στη Λάρνακα από τον Αύγουστο
Πάντως, η INTELLEXA -όπως δηλώνεται και στο ρεπορτάζ του Forbes- είναι καλά… εδραιωμένη στη Λάρνακα από τον περασμένο Αύγουστο. Το ρεπορτάζ είχε δημοσιοποιηθεί στις 05/08/2019.

Η έγκριση επωνυμίας από τον Έφορο Εταιρειών με επίσπευση (βλ. πληρωμή ειδικούς τέλους), γίνεται εντός 2-3 ημερών, ενώ η πλήρης εγγραφή μιας εταιρείας εντός ενός μήνα.

Με απλά λόγια, η INTELLEXA δραστηριοποιείται στην Κύπρο για πέραν των τεσσάρων μηνών, αλλά παραμένει εταιρεία-φάντασμα.

Αυτή η κατάσταση ασφαλώς βολεύει τους σκοπούς της, καθώς με βάση τα όσα ανέφερε ο Ταλ Ντίλιαν στο Forbes, η εταιρεία ελέγχεται για κακουργήματα (παραβιάσεις νόμων που έχουν να κάνουν με παρακολουθήσεις, προσωπικά δεδομένα κ.α.), αλλά δεν υπάρχει στα χαρτιά.

Και η Λεμεσός…
Την ίδια στιγμή η INTELLEXA αν και εδρεύει στη Λάρνακα, δηλώνει ως βάση της και άλλη παραλιακή πόλη. Σε αγγελία εργασίας, η εταιρεία ζητά υπάλληλο και δηλώνει ως χώρο εργασίας την Λεμεσό.

Η INTELLEXA με τις τεχνολογίες που διαθέτει μπορεί να «παραβιάσει» οποιοδήποτε συσκευή τηλεφώνου έχει πρόσβαση με το διαδίκτυο. Ο «στόχος» εντοπίζεται σε δευτερόλεπτα, παγιδεύεται και… υποκλέπτεται με βάση τα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tal Dilian.

Η INTELLEXA, σύμφωνα με τον ίδιο τον Dilian έχει συνεργασία με την NSO Group που φέρεται να παρακολουθούσε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία, ενώ όπως έγινε γνωστό παρακολουθείτο από την εν λόγω εταιρεία για λογαριασμό του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Από τον Φεβρουάριο του 2017
Τον φάκελο με την αξιοπερίεργη δραστηριότητα εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο, άνοιξε το ThemaOnline από τον Φεβρουάριο του 2017. Σε σειρά δημοσιευμάτων μας, αποκαλύψαμε τον ρόλο συγκεκριμένης εταιρείας, όπως και μέρος έκθεσης της Αστυνομίας Κύπρου που παραδόθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016. Το θέμα ανακίνησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού με γραπτή δήλωσή του την περασμένη Παρασκευή (15/11), με αφορμή δημοσίευμα του Forbes για την INTELLEXA.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top