Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για σύγκρουση ελικοπτέρων στο Μάλι που στοίχισε τη ζωή σε Γάλλους στρατιώτες

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για σύγκρουση ελικοπτέρων στο Μάλι που στοίχισε τη ζωή σε Γάλλους στρατιώτες

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε σήμερα ότι το παρακλάδι του στη Δυτική Αφρική προκάλεσε τη σύγκρουση ελικοπτέρων στο Μάλι,  στην οποία σκοτώθηκαν 13 Γάλλοι στρατιώτες την Δευτέρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν παρέθεσε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό της, σύμφωνα με τον ιστότοπο SITE που παρακολουθεί τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στο διαδίκτυο.

Το Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής (ISWAP) ανέφερε ότι τα ελικόπτερα συγκρούστηκαν αφού το ένα από αυτά υποχώρησε επειδή δεχόταν πυρά από μαχητές της. Για το συμβάν αυτό διενεργούν έρευνα οι γαλλικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λιπτάκο, στην περιφέρεια Μενάκα, στα σύνορα του Μάλι με τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια μιας "επιχείρησης μάχης".

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE