NATO: Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας το 2019

NATO: Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας το 2019

Στο 2,28% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθαν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στο Λονδίνο. Η Ελλάδα είναι μια από τις 9 μόλις χώρες της συμμαχίας που εκπληρώνουν το συγκεκριμένο κριτήριο, ενώ η Τουρκία βρίσκεται κάτω του στόχου με 1,89% του δικού της ΑΕΠ.

Αντιθέτως η Ελλάδα κατευθύνει μόλις το 12,3% αυτού του κονδυλίου προς τους εξοπλισμούς (το υπόλοιπο είναι κυρίως μισθοί και συντάξεις) ενώ η Τουρκία με 38,6% κατέχει την 4η θέση ανάμεσα στα 16 Κράτη Μέλη που πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Υπόθεση απόπειρας φόνου και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης διερευνά η Αστυνομία σε βάρος 35χρονου, από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι 38χρονο ομοεθνή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE