ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα προσωποκράτησης για 38χρονη δικηγόρο, σε σχέση με τις 36.200 ευρώ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα προσωποκράτησης για 38χρονη δικηγόρο, σε σχέση με τις 36.200 ευρώ

Απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα προσωποκράτησης σε βάρος 38χρονης δικηγόρου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Η 38χρονη είχε συλληφθεί την Πέμπτη (28/11) από το ΤΑΕ Λεμεσού για διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή (29/11) το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, κρίνοντας πως η μη κράτηση της 38χρονης δεν θα επηρεάσει τις εξετάσεις της Αστυνομίας.

Την 38χρονη εκπροσώπησε ο δικηγόρος Πάρης Λοΐζου.

Όπως γράψαμε και το πρωί (29/11), την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία ζεύγος υπηκόων τρίτης χώρας και συγκεκριμένα από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, κατά τον Μάιο του 2017, είχαν συμφωνήσει με την 38χρονη ότι εντός ενός έτους από τη συμφωνία τους, θα τους είχε εξασφαλίσει Κυπριακά Διαβατήρια, μέσω του προγράμματος πολιτογραφήσεων.

Όπως ανέφεραν οι παραπονούμενοι έδωσαν στην 38χρονη χρηματικό ποσό περίπου 36.200 ευρώ, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα, να έχουν εξασφαλίσει τα διαβατήρια.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε κατατέθηκε αίτηση πολιτογράφησης για τους δύο παραπονούμενους.

Κατόπιν τούτου, εναντίον της 38χρονης εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top