ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ: Ξανά στο προσκήνιο τα «χρυσά διαβατήρια» - 1, 300 Ρώσσοι «έγιναν Κύπριοι» το 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ: Ξανά στο προσκήνιο τα «χρυσά διαβατήρια» - 1, 300 Ρώσσοι «έγιναν Κύπριοι» το 2018

Το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Κύπρου, βρίσκεται πάλι στο στόχαστρο του διεθνή Τύπου, κάτι το οποίο αποδεικνύει τις μεγάλες διαστάσεις και την αλόγιστη παραχώρηση υπηκοοτήτων από την χώρα μας για αναζωογόνηση της Κυπριακής οικονομίας, μετά την οικονομική κρίση του 2013.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Αυτή τη φορά, δημοσίευμα της αγγλόφωνης ειδησεογραφικής σελίδας Worldcrunch, η οποία έχει έδρα της το Παρίσι και έχει ως κύρια θεματολογία την διεθνή επιχειρηματικότητα, ασχολείται σε δημοσίευμα της με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ανάκληση 26 υπηκοοτήτων, οι οποίες έγιναν πριν να εφαρμοστούν τα νέα κριτήρια των πολιτογραφήσεων το 2018.

Σε αυτές τις 26 πολιτογραφήσεις, συγκαταλέγονται 9 Ρώσσοι οι οποίοι έχασαν την υπηκοότητα τους διότι πιστεύεται πως την πήραν παράνομα, αναφέρει το δημοσίευμα. Εντούτοις, συνεχίζει ο Grigory Kolganov, αρθρογράφος του εν λόγω δημοσιεύματος, αυτοί οι 9 είναι σαν «μια σταγόνα στον ωκεανό».

Αναφέρει πως, μόνο το 2018, 1,300 Ρώσσοι πήραν κυπριακή υπηκοότητα από την Κυπριακή Δημοκρατία, «η οποία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και απολαμβάνει ένα διάσημο χαμηλό καθεστώς φορολόγησης».

Μέχρι το τέλος του 2018, εκδόθηκαν 4000 διαβατήρια, σε άτομα από τρίτες χώρες με αντάλλαγμα  7 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της Κύπρου.

Φέτος, αναφέρει το δημοσίευμα,  η Κύπρος αύξησε τις επενδυτικές απαιτήσεις της, εισάγοντας δύο πρόσθετες δωρεές ύψους 75.000 ευρώ είτε σε κοινωνικοοικονομικές πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την οικοδόμηση προσιτών κατοικιών, είτε στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Πέραν αυτού οι αιτούντες πρέπει να αγοράσουν ακίνητα αξίας 500.000 ευρώ και να επιλέξουν μία από τις τέσσερις επενδυτικές επιλογές ύψους 2 εκατ. Ευρώ.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως, υπάρχουν πιο ελκυστικοί προορισμοί από την Κύπρο, όπως η Καραϊβική, η οποία παραμένει η πιο ελκυστική και λιγότερο δαπανηρή. Η επεξεργασία των αιτήσεων  διαρκεί μεταξύ 45 και 60 ημερών. Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις, ταξιδιωτικές απαιτήσεις ή απαιτήσεις διαμονής, δεν χρειάζεται να μάθει κανείς αγγλικά, ή να δείχνει ένα ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης ή επαγγελματικής εμπειρίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top