ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: Οι πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ Κινήματος Οικολόγων και κατεστημένων κομμάτων

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: Οι πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ Κινήματος Οικολόγων και κατεστημένων κομμάτων

Το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους το Μάιο του 2021 είναι αν θέλουν να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η εξαιρετική κοινοβουλευτική δράση και παρουσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών ή προτιμούν να ενδυναμώσουν με τη ψήφο τους τα κατεστημένα κόμματα που μας κυβερνούν για δεκαετίες με το ρουσφέτι, τα σκάνδαλα, την κακοδιοίκηση και τις πολιτικές που καταπιέζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

 
Μιλώντας στο Προγραμματικό Συνέδριο του Κινήματος, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμη ότι αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση είναι ο νεποτισμός, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
 
Είπε επίσης ότι το συνέδριο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των πολιτικών θέσεων του Κινήματος σε σχέση με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021, αλλά και στην παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου για τη περίοδο 2018-2019.
 
Απευθυνόμενος στους συνέδρους, ο κ. Περδίκης είπε ότι στο συνέδριο, το οποίο έχει συγκληθεί προκειμένου να καταλήξουμε σε μια νέα μεταξύ μας συμφωνία, σε ένα νέο πλαίσιο πολιτικών θέσεων, ως οικολογικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κίνημα, επιλέξαμε να αναδείξουμε έναν από τους λόγους που καθιστούν την εκλογική υποστήριξη στο κίνημα μας και  χρήσιμη για τους πολίτες και ωφέλιμη για την κοινωνία και θετική για το περιβάλλον και τα ζώα.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι το προσχέδιο πολιτικών θέσεων στο οποίο θα καταλήξουν σήμερα, μέσα από ξεκάθαρες, δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, δεν θα μείνει γράμμα κενό. «Όπως κάνουμε τα τελευταία 19 χρόνια, η θεωρία, τα λόγια και οι ωραίες διακηρύξεις που είναι γραμμένες στο χαρτί, μετουσιώνονται σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της Κύπρου, πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα, πράξη» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ο πολίτης έχει πολλούς λόγους για να στηρίξει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, όπως η δραστήρια και επωφελής για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τα ζώα, την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και την πατρίδα και το λαό, κοινοβουλευτική του δράση.

Οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν αν προτιμούν το λαϊκισμό , τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τις μεγάλες και κούφιες υποσχέσεις, την ιδιοτέλεια και τον ωχαδερφισμό των αξιωματούχων από την συνεχή ανιδιοτελή και αδιάλειπτη παρουσία στη μεγάλη παλαίστρα της πολιτικής, που αντιπροσωπεύει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, συνέχισε.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ακόμη ότι πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στην πρόταση τους, χρειάζονται την κυβερνητική συναίνεση. «Με τις συνθήκες της παρούσας διακυβέρνησης τα περιθώρια για κάτι τέτοιο είναι ομολογουμένως στενά. Δυστυχώς αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση είναι ο νεποτισμός, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και των ημετέρων, οι πολιτικές που ισοπεδώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και ευνοούν το μεγάλο ή ξένο κεφάλαιο, περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προπαντός καταστρέφουν το ήδη καταπονημένο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας» είπε.

Σήμερα λοιπόν ανάβει το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας και της προσδοκίας και προχωρούμε μπροστά, για μια Κύπρο που θα κάνει περήφανους τους πολίτες της και τους ανθρώπους που την κατοικούν, κατέληξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων.

 

 

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top