ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΜΑΧΗ των πάγκων: Το «τρικ» του Μπεργκ στην άμυνα και η απάντηση Ντολ που «κλείδωσε» το ματς

Η ΜΑΧΗ των πάγκων: Το «τρικ» του Μπεργκ στην άμυνα και η απάντηση Ντολ που «κλείδωσε» το ματς

Είναι γεγονός πως στο ντέρμπι της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου 2019 δεν «ξεχώρισε» μόνο ο ρεφ Τιμόθεος Νικολάου αλλά και η τακτική των δύο προπονητών.

Μπορεί το ματς να έληξε 0-0 όμως είχε ένταση, ρυθμό και πολλή τακτική με τον Μπεργκ να κερδίζει την μάχη για περίπου 70 λεπτά όμως στο τέλος ο Ντολ το πήρε εκεί που ήθελε.

Σε γενικές γραμμές η Ομόνοια ήταν καλύτερη με τους πράσινους να υπερισχύουν από δεξιά με τον εκπληκτικό Μαυρία και με συμπαραστάτες τους Τιάγκο (κυρίως) και Μποτεάκ προκάλεσαν πάμπολλα προβλήματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η φάση στο 46ο λεπτό όπου ο Μαυρίας έκανε εντυπωσιακή κίνηση από δεξιά, ο Ματ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Τιάγκο έχασε την ευκαιρία της… καριέρας του από το μισό μέτρο.

Και αμυντικά όμως η Ομόνοια πήρε σχεδόν άριστα αφού σε πολύ λίγες περιπτώσεις άφησε τον ΑΠΟΕΛ να πατήσει περιοχή. Ουσιαστικά το έκανε στο 43′ μόνο όταν ο Τάμαρι βρέθηκε μόνος στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Φαμπιάνο εκτινάχθηκε εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ.

Αιτία για την καλή αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας ήταν και το… «τρίκ» του Μπεργκ αφού ο Χούμποτσαν γινόταν τρίτος κεντρικός αμυντικός όταν οι πράσινοι αμύνονταν και ο Μαυρίας κατέβαινε ως δεξί μπακ καλύπτοντας όλους τους χώρους.

Από την άλλη ήταν εμφανή τα σημάδια κούρασης του ΑΠΟΕΛ από την αναμέτρηση και το ταξίδι της περασμένης εβδομάδα στο Λουξεμβούργο ενώ και οι αλλαγές του Ντολ στο αρχικό σχήμα δεν βοήθησαν. Ζοαοζίνιο, Εφραίμ και Πάβλοβιτς δεν κατάφεραν να δώσουν φρεσκάδα, ο Μάτιτς ήταν πιο πίσω σε σχέση με άλλα ματς, ο Τάμαρι ήθελε αλλά αρκετές φορές ήταν μόνος και κάπως έτσι για περίπου 65-70 λεπτά η Ομόνοια έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε εκείνο όμως το διάστημα (59′-67′) ο Τόμας Ντολ έριξε στον αγώνα τους Μπέζιακ και Γιάκολις αποσύροντας Εφραίμ και Ζοαοζίνιο γεγονός που ισορρόπησε το ματς. Η απάντηση του Ντολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όταν κουράστηκε και η Ομόνοια, με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να δείχνει πιο φρέσκο στα τελευταία λεπτά χάρη στα τρεξίματα των Μπέζιακ και Γιάκολις. 

Την ίδια στιγμή όμως του έλειπε η επιθετικότητα και ο πλουραλισμός μπροστά καθώς μόνο ο Τάμαρι προσπαθούσε να δημιουργήσει και τελικά κέρδισε και το πέναλτι στο τέλος.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ενδιαφέρον ντέρμπι στο τακτικό κομμάτι με τους δύο κόουτς να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top