ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με καταγωγή από την Πάφο ο νέος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας

Με καταγωγή από την Πάφο ο νέος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας

Γέννημα – θρέμμα του Ελληνισμού της Νοτίου Αφρικής, με καταγωγή από την Πάφο είναι ο νέος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας Μάρκος, τον οποίο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροτόνησε χθες στο ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Με την χειροτονία του νέου καταγόμενου από την Κύπρο Επισκόπου ενισχύεται σημαντικά η κυπριακή παρουσία στις τάξεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
 
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος επεσήμανε την αγάπη του νέου Επισκόπου Μάρκου για την Εκκλησία και το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας, που γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ.
 
Στην τελετή της χειροτονίας, συμμετείχαν ο Γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Σουδάν Σάββας, ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Νιτρίας και Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Κύπρο Νικόδημος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως και Καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Γερμανός.
 
Παρευρέθηκαν επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μποτόνι της Νοτίου Αφρικής κ. Νικήτας Κορφιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκα Θλιβίτου και η Αντιπρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας Γεωργία Μαστουρίδη. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top