ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκθεση Κύπριου Βουλευτή για εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ σε Επιτροπή της ΚΣΣΕ

Έκθεση Κύπριου Βουλευτή για εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ σε Επιτροπή της ΚΣΣΕ

Ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Παρίσι στην οποία θα παρουσιάσει έκθεσή του για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, καθώς και σε συνεδρία της ECRI στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων Ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου αναχωρεί μεθαύριο Δευτέρα για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι.  

«Στο πλαίσιο της παρουσίασης έκθεσης του κ. Ευσταθίου για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), θα πραγματοποιηθεί ακρόαση σε ό,τι αφορά σε υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου», αναφέρεται.

Στην Επιτροπή θα συζητηθούν, επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα των πολιτικών κρατουμένων στο Αζερμπαϊτζάν, το ζήτημα της προσχώρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το θέμα της κατάργησης της θανατικής ποινής, καθώς και η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και πεποιθήσεων στο χώρο εργασίας.

Ακολούθως, προστίθεται, ο κ. Ευσταθίου θα μεταβεί στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ΚΣΣΕ, στην 80ή συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κατά του Ρατσισμού και της Μη-ανοχής (ECRI), που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, είναι οι σχέσεις της Επιτροπής με την κοινωνία των πολιτών και η Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2019.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του ΕΔΑΔ σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους, καθώς επίσης στις διακρίσεις που εξακολουθούν να υφίστανται άτομα, στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της θρησκείας και της ταυτότητας φύλου, καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top