Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Ο «γενικός διευθυντής» της «διεύθυνσης βακουφίων», Ιμπραχίμ Πεντέρ, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια αγοράστηκαν από τον Λαλά Μουσταφά Πασά κατά την πολιορκία της Κύπρου το 1571 και ότι με ψευδείς παραστάσεις κατά την Αγγλοκρατία μεταβιβάστηκαν στην ε/κ πλευρά.

Στις δηλώσεις αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε χθεσινό δημοσίευμα (08/12), της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» υπό τον τίτλο «Το Μαράς είναι δήθεν του Λαλά» και γράφει ότι η περιοχή των 4 500 στρεμμάτων, που είναι η περιοχή των Βαρωσίων, ήταν μέρος των βακουφιών εδώ και 300 χρόνια και ότι υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
 
Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη δεκαετία του ΄90 σε κτήριο εντός της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου εντοπίστηκαν έγγραφα που αναφέρονται στην ιδιοκτησία της περιοχής των Βαρωσίων, τα οποία «δικαστήριο» αποφάσισε ότι είναι έγκυρα και ότι είναι μέρος (τα Βαρώσια) των βακουφίων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE