Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Ο «γενικός διευθυντής» της «διεύθυνσης βακουφίων», Ιμπραχίμ Πεντέρ, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια αγοράστηκαν από τον Λαλά Μουσταφά Πασά κατά την πολιορκία της Κύπρου το 1571 και ότι με ψευδείς παραστάσεις κατά την Αγγλοκρατία μεταβιβάστηκαν στην ε/κ πλευρά.

Στις δηλώσεις αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε χθεσινό δημοσίευμα (08/12), της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» υπό τον τίτλο «Το Μαράς είναι δήθεν του Λαλά» και γράφει ότι η περιοχή των 4 500 στρεμμάτων, που είναι η περιοχή των Βαρωσίων, ήταν μέρος των βακουφιών εδώ και 300 χρόνια και ότι υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
 
Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη δεκαετία του ΄90 σε κτήριο εντός της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου εντοπίστηκαν έγγραφα που αναφέρονται στην ιδιοκτησία της περιοχής των Βαρωσίων, τα οποία «δικαστήριο» αποφάσισε ότι είναι έγκυρα και ότι είναι μέρος (τα Βαρώσια) των βακουφίων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ομόφωνα αποδεκτή η αναπομπή του ΠτΔ για απόκτηση μετοχών από πρώην αξιωματούχους

Ομόφωνα αποδεκτή η αναπομπή του ΠτΔ για απόκτηση μετοχών από πρώην αξιωματούχους

Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής την αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορά τον έλεγχο της ανάληψης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από πρώην κρατικούς αξιωματούχους και δημόσιους υπαλλήλους, ενσωματώνοντας τροποποιήσεις που σχετίζονται κυρίως με την απόκτηση μετοχών.

BEST OF TOTHEMAONLINE