Δικαστική απόφαση απαγορεύσει τη μίσθωση ακινήτου για χρήση Airbnb στο Ναύπλιο

Δικαστική απόφαση απαγορεύσει τη μίσθωση ακινήτου για χρήση Airbnb στο Ναύπλιο

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν ένοικοι πολυκατοικίας στο Ναύπλιο κατά ιδιοκτήτριας που ενοικιάζει το διαμέρισμά της για Airbnb χρήση.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας προσέφυγαν στο δικαστήριο, επικαλούμενοι οχλήσεις από τους μισθωτές του συγκεκριμένου καταλύματος, το οποίο η ιδιοκτήτρια ενοικίαζε μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

To δικαστήριο, στην απόφασή του, καλεί την ιδιοκτήτρια «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ιδιοκτήτρια απειλείται με «προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση».

Η συγκεκριμένη απόφαση ενδέχεται να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο σε δικαστικές διαμάχες που αφορούν την πρακτική των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών που ταλανίζουν το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, καθώς ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνοδευόμενος από τη νομική του εκπρόσωπο, Λητώ Καριόλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE