ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2020: Έκκληση να αφαιρεθούν κάποια υπερόπλα των τραπεζών, έκανε ο Παπαγιάννης

Προϋπολογισμός 2020: Έκκληση να αφαιρεθούν κάποια υπερόπλα των τραπεζών, έκανε ο Παπαγιάννης

Έκκληση να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να αφαιρεθούν κάποια από τα υπερόπλα των τραπεζών, έκανε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης.

 
Σε ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι «σε όλη την Κύπρο, καθημερινά, συμπατριώτες μας κινδυνεύουν να χάσουν είτε την πρώτη τους κατοικία είτε την επαγγελματική τους στέγη», αλλά η άποψη των τραπεζών και των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, όπως είπε, «είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

 
«Οι ηλεκτρονικές εκποιήσεις, οι υπερχρεώσεις των τόκων και οι οποιεσδήποτε αδικαιολόγητες χρεώσεις των τραπεζών πρέπει να αντιμετωπιστούν», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι παρόλο που το ΕΛΑΜ προβαίνει σε αρκετές καταγγελίες για διάφορα σκάνδαλα αυτά δεν προβάλλονται στον ανάλογο βαθμό και πρόσθεσε ότι το ΕΛΑΜ προέβη σε καταγγελίες για την υπόθεση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το 2016.
 
Ανέφερε ότι «δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας θεωρούνται ως χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη σε μια ευρωπαϊκή χώρα».
 
«Την ίδια στιγμή που κάθε εβδομάδα μας ενημερώνει το Υπουργείο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αυξημένα κονδύλια για να μπορέσουμε να στηρίξουμε διάφορες ευάλωτες ομάδες συμπατριωτών μας, βλέπουμε με πόση ευκολία έχουν αυξηθεί φέτος τα κονδύλια για τους μετανάστες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του ΕΛΑΜ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν είχαν αντίκρισμα από την Κυβέρνηση.  
 
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ είπε ότι «δεν πρέπει τα άτομα με αναπηρία να στηρίζονται μόνο με επιδόματα», αλλά η στήριξη πρέπει να είναι πολυεπίπεδη και πρόσθεσε ότι στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται οι μονογονιοί και οι πολύτεκνοι, οι οποίοι έχουν κουραστεί από υποσχέσεις.
 
Ανέφερε ότι το να επικαλείται η Κυβέρνηση ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 1.519 ευρώ το μήνα είναι ευθεία πρόκληση στη νοημοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.
 
Ο κ. Παπαγιάννης διερωτήθηκε «πόσο δύσκολο είναι να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων έτσι ώστε να μην συμφέρει στους συμπατριώτες μας να πηγαίνουν στα κατεχόμενα», να καταργηθεί η συμφωνία της πράσινης γραμμής για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και «να δώσετε κίνητρα στους Έλληνες αντί κίνητρα στον κατακτητή».
 
Τέλος, ανέφερε ότι «τα λεφτά της άμυνας πάνε οπουδήποτε αλλού» και αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενεργοποιηθεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Ελλάδα και στην εξοπλιστική ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων, της αεράμυνας και του ναυτικού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top