ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2020: Το ΔΗΚΟ υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό μόνο για να λειτουργήσει το κράτος είπε η Χ. Ερωτοκρίτου

Προϋπολογισμός 2020: Το ΔΗΚΟ υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό μόνο για να λειτουργήσει το κράτος είπε η Χ. Ερωτοκρίτου

Το ΔΗΚΟ παραμένει σταθερό σε αρχές και αξίες και με υπευθυνότητα χωρίς να ταυτίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης, θα υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 απλά και μόνο για να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους, είπε η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 
Η κ. Ερωτοκρίτου πρόσθεσε ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από την υπευθυνότητα του κόμματος της. Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την άποψη ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να ικανοποιεί τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, είναι λογιστικός και ψυχρός, στερείται όμως οράματος και δεν μπορεί να προσθέσει στο μέλλον του τόπου.
 
Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε στη συνέχεια ότι ενώ ο ΔΗΣΥ αναφέρεται στην αξιοποίηση των αρίστων, κρύβει από τον κόσμο ότι η μεγαλύτερη φυγή των αρίστων συνετέλεσθη επί διακυβερνήσεώς του.
 
Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στους νοικοκυραίους τους όποιους κούρεψε ο κ. Αναστασιάδης και συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση κρύβει από τον κόσμο τις επισημάνσεις της Κομισιόν ότι το 11,1% των νέων της Κύπρου είναι παντελώς ανενεργοί, ότι παρατηρείται σχεδόν παντελής απουσία επαγγελματικής κατάρτισης και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.
 
Κρύβετε από τον κόσμο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ικανοποιήσει τους περιβαλλοντικούς στόχους και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, ούτε και λέτε ότι η Κύπρος πήρε παγκόσμια χρυσό μετάλλιο στη διαφθορά, συνέχισε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ.
 
Είπε ακόμα πως το ΔΗΚΟ ζητούσε επίμονα από την Κυβέρνηση να καταθέσει κανονισμούς για το σχέδιο παραχώρησης υπηκοοτήτων για τις επενδύσεις και μετά τον διασυρμό ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα καταθέσει κανονισμούς για τις υπηκοότητες, όμως, ανέφερε η ζημιά έγινε και θα μείνει.
 
Ανέφερε επίσης ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να διεκδικεί τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, ότι η Κυβέρνηση θα βρει απέναντι το ΔΗΚΟ στις πρακτικές και μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο ΓΕΣΥ και έχουν αποτέλεσμα κάποιοι να πλουτίζουν  και οι ασθενείς να είναι στον αναπνευστήρα.
 
Αναφερόμενη στο Κυπριακό  και τη στήριξη που παρείχε το ΑΚΕΛ στους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακού είπε πως δεν μπορεί κάποιος να είναι δίπλα στον καπετάνιο και την ώρα που το καράβι βουλιάζει να ανεβαίνει στο κατάστρωμα και να δείχνει τον καπετάνιο. Είπε τέλος ότι δεν μπορούμε και ουδέποτε θα δεχτούμε το μακρύ χέρι του Ερντογάν να στραγγαλίζει την Κύπρο και τον λαό της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top