ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Μοιράζει χρήματα η Κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα λάβουν τα επιδόματα

ΚΥΠΡΟΣ: Μοιράζει χρήματα η Κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα λάβουν τα επιδόματα

Χριστουγεννιάτικο δώρο θα λάβουν, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας Φάνο Κουρουφέξη.


Όπως είναι γνωστό από τις 15/11, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση βοηθήματος στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι,οι πολύτεκνες μάνες, οι εγκλωβισμένοι και όσοι είναι λήπτες βοηθήματος από το ταμείο Ανακουφίσεως.

Φέτος, στους δικαιούχους Χριστουγεννιάτικου δώρου, εντάχθηκε ακόμα μια ομάδα, αυτοί που υπηρέτησαν το 1974.

Ο κ. Κουρουφέξης, ανάφερε πως πριν από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα λάβουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο, και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν ακριβώς οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν τα ποσά στους λογαριασμούς.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουρουφέξη, οι δικαιούχοι από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), ανέρχονται στους 22,000 και θα λάβουν ένα ποσό ανάλογα με την σύνθεση της οικογένειας τους, για παράδειγμα αν ένας μονήρης, έχει ανάγκες που φτάνουν στα 480 ευρώ, τότε θα λάβει 384 ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί δηλαδή στο 80% των εισοδημάτων του.

Όσο αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Κουρουφέξης εξήγησε πως από την ομάδα αυτή κανείς δεν θα πάρει επιταγή κάτω από 100 ευρώ. Εξήγησε πως κάποιος ο οποίος παίρνει σύνταξη 400 ευρώ, θα λάβει χριστουγεννιάτικο δώρο 200 ευρώ.

Για τις πολύτεκνες μάνες, ανάφερε πως 16,500 θα λάβουν επιταγή 100 ευρώ και οι εγκλωβισμένοι θα λάβουν διπλό μηνιαίο επίδομα. Σχετικά με όσους λαμβάνουν βοήθημα από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, θα λάβουν το μισό ποσό από την ειδική σύνταξη που λαμβάνουν. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν όσα άτομα έχουν τραυματιστεί ή είναι εξαρτώμενα ατόμων που έχουν εξαφανιστεί ή έχουν αποβιώσει κατά τον αγώνα του 1955-59, την τουρκική εισβολή και κατά την υπηρεσία της πατρίδας.

Για την νέα κατηγορία δικαιούχων, ο κ. Κουρουφέξης, ανάφερε πως δικαιούχοι είναι όσοι υπηρέτησαν κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974, και θα λάβουν χριστουγεννιάτικο δώρο ανάλογα με την αύξηση που δόθηκε στη σύνταξη τους, για παράδειγμά αν κάποιος πήρε αύξηση 80 ευρώ στην σύνταξη του θα λάβει 80 ευρώ δώρο.

Όλες οι δαπάνες για το δώρο των Χριστουγέννων σε όλους τους δικαιούχους, ανέρχεται στα 18,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top