Ακάρ: Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα

Ακάρ: Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα

Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός είπε για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο ότι η Τουρκία είναι "υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό”, ανέφερε.

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.