Σπάνια συνάντηση μεταξύ των αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΗΠΑ - Ρωσίας

Σπάνια συνάντηση μεταξύ των αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΗΠΑ - Ρωσίας

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν την Τετάρτη 18/12 στην Ελβετία για να συζητήσουν κυρίως για την κατάσταση στη Συρία, όπου οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί στρατιωτικά και διατηρούν τακτική επαφή για την αποφυγή κάθε τυχαίας αντιπαράθεσης.

 

Ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ και ο Ρώσος ομόλογός του Βαλέρι Γκεράσιμοφ "συζήτησαν για τη Συρία" και για "στρατηγικά και επιχειρησιακά θέματα", ανακοίνωσε η συνταγματάρχης ΝτιΝτι Χάλφχιλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού γενικού επιτελείου.
 
Ο στόχος της συνάντησης αυτής, που πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη, ήταν η ενίσχυση της πρόληψης ατυχημάτων μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού στρατού, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών και η μείωση των κινδύνων", διευκρίνισε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε πανομοιότυπη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση ήταν "εποικοδομητική".
 
Ήταν η πρώτη συνάντηση του στρατηγού Γκεράσιμοφ με τον στρατηγό Μίλεϊ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά αλλά ουδέποτε είχαν συναντηθεί δια ζώσης.
 
Ο προκάτοχος του στρατηγού Μίλεϊ, ο στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ, είχε συναντήσει τον Ρώσο αρχηγό γενικού επιτελείου επανειλημμένα, την τελευταία φορά τον Μάρτιο στη Βιένη. Παρά τη σύγκρουση στη Συρία και τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι δύο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ είχαν καταφέρει να διατηρήσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας που ουδέποτε διακόπηκε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE