ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, εξέφρασε η Γερμανίδα Υπουργός Αμυνας

Την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, εξέφρασε η Γερμανίδα Υπουργός Αμυνας

Την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, εξέφρασε η Γερμανίδα Υπουργός Αμυνας, η οποία σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον ομόλογο της Σάββα Αγγελίδη, συζήτησε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι «η συνάντηση των Σάββα Αγγελίδη και Annegret Kramp-Karrenbauer, πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα στη παρουσία αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση της  συνεργασίας των δύο χωρών και ανταλλαγή απόψεων για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της σε διμερές, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
Συγκεκριμένα «συζητήθηκε η συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας στο πλαίσιο των κοινών προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα “Network of logistic Hubs in Europe and support to Operations” και  “Military Mobility”.
 
Ακόμα ο κ. Αγγελίδης «ενημέρωσε τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις συνεχείς παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας τόσο εντός της ΑΟΖ, όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές δημιουργούν αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτουν ένα ακόμη εμπόδιο στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού».
 
Από την πλευρά της η κα. Annegret Kramp-Karrenbauer «εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, σημειώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λήψη κυρώσεων έναντι της Τουρκίας. Επεσήμανε επίσης τη στρατηγική θέση της Κύπρου και του ρόλου που η χώρα μπορεί να διαδραματίσει στην εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top