ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Θα καταθέσω μόνον αν απαιτηθεί από το νόμο, λέει ο Πομπέο, διαδηλώσεις υπέρ της παραπομπής

ΗΠΑ: Θα καταθέσω μόνον αν απαιτηθεί από το νόμο, λέει ο Πομπέο, διαδηλώσεις υπέρ της παραπομπής

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε  ότι με χαρά θα κατέθετε και θα παρουσίαζε έγγραφα στο πλαίσιο μιας δίκης στη Γερουσία με αίτημα την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ "εφόσον αυτό ήταν προσήκον και απαιτείτο από τον νόμο".

 


 
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ώρα που η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζει για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης του Κογκρέσου.
 
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε οποιαδήποτε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης διεξαχθεί στη Γερουσία να είναι σύντομης διάρκειας και χωρίς την κατάθεση νέων μαρτύρων. "Όταν φθάσει εδώ, ο στόχος μου είναι να διεξαχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα" είπε ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ σε δημοσιογράφους.
 
"Δεν θα υποστηρίξω το ενδεχόμενο να κληθούν μάρτυρες από τον πρόεδρο. Δεν θα υποστηρίξω το ενδεχόμενο να κληθούν μάρτυρες από τον (ηγέτη των Δημοκρατικών) γερουσιαστή Σούμερ".
 
Παράλληλα, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, όπως "Ο Τραμπ πρέπει να φύγει", "Ο κόσμος κοιτάζει", "Προστατεύστε το Σύνταγμα",  ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, για να στηρίξει τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που ετοιμάζονται να εγκρίνουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.
 
Οι εκφωνητές διαφόρων οργανώσεων, οι οποίες απηύθυναν το κάλεσμα για την κινητοποίηση, ανέβαιναν στη μικρή σκηνή, που είχε στηθεί μπροστά από το εμβληματικό τρούλο του Κογκρέσου, ενώ περιστοιχίζονταν από μεγάλα πορτοκαλί γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη "Παραπομπή".
 
"Ο πρόεδρός μας είναι ένας εγκληματίας", "ένας προδότης", είπε η 37χρονη Σουζάνα Κάνερ, που συμμετείχε στη διαδήλωση. Οι Ρεπουμπλικάνοι "είναι έτοιμοι να αψηφήσουν το Σύνταγμα απλά για να κρατήσουν τον δικό τους άνθρωπο στην εξουσία. Είναι αποκρουστικό" είπε οργισμένη η 37χρονη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top