ΛΙΒΥΗ: Τανκς στέλνει στο στρατάρχη Χαφτάρ η Αίγυπτος

ΛΙΒΥΗ: Τανκς στέλνει στο στρατάρχη Χαφτάρ η Αίγυπτος

Το πράσινο φως για την ανάπτυξη τανκς ρωσικής κατασκευής στη Λιβύη έδωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές που επικαλείται η ΜΚΟ Middle East Monitor.

Τα αιγυπτιακά τανκς είναι π[αρόμοια με εκείνα που ήδη χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Χαφτάρ.

Οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι το Κάιρο συμφώνησε στον «προσωρινό» εξοπλισμό του Χαφτάρ υπό την προϋπόθεση ότι τα τανκς θα επιστραφούν όταν λήξουν οι μάχες και επιτευχθεί ο στόχος για κατάληψη της Τρίπολης. Οι πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να παρακαμφθεί το ψήφισμα του ΟΗΕ που απαγορεύει τον εξοπλισμό των αντίπαλων μερών στη σύγκρουση της Λιβύης.

Αναφέρεται επίσης ότι η Αίγυπτος έλαβε την απόφαση αυτή καθώς «το Κάιρο διαισθάνθηκε τις σοβαρές προθέσεις της Άγκυρας για απευθείας στρατιωτική παρέμβαση» προς όφελος του GNA.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Από την Άγκυρα στη Λευκωσία: Ο Έρχιουρμάν, ο Ερντογάν και το αδιέξοδο του Κυπριακού

Από την Άγκυρα στη Λευκωσία: Ο Έρχιουρμάν, ο Ερντογάν και το αδιέξοδο του Κυπριακού

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν πήγε στην Άγκυρα, πήρε γραμμή και επιστρέφει στη Λευκωσία ως εκπρόσωπος του Ερντογάν, όχι ως Τουρκοκύπριος ηγέτης. Το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπροστά σε αυτή τη νέα πρόκληση.