Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε περίπου 200 μετανάστες στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε περίπου 200 μετανάστες στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε χθες τα Χριστούγεννα περίπου 200 μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκες.

Το 2019, τουλάχιστον 1.246 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλοι 11 άνθρωποι διασώθηκαν στα στενά του Γιβραλτάρ και μεταφέρθηκαν στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο.
 
Εξάλλου, 61 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά Ζαφαρίν, στα ανοιχτά των μαροκινών αρχών ενώ άλλοι τόσοι έφτασαν στο νησί Αλμποράν.
 
Οι πρώτοι μεταφέρθηκαν στη Μελίλα και οι δεύτεροι στο λιμάνι Μοτρίλ της Ισπανίας.

Η ακτοφυλακή διέσωσε επίσης άλλους 22 ανθρώπους που επιχειρούσαν να φτάσουν στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE