ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος να εισβάλει στην Λιβύη ο Ερντογάν: «Θα πάμε εκεί που μας καλούν»

Έτοιμος να εισβάλει στην Λιβύη ο Ερντογάν: «Θα πάμε εκεί που μας καλούν»

Έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Λιβύης και να στείλει στρατεύματα αν του ζητηθεί, είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ  Ταγίπ  Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPUTNIK.

Ο Ταγίπ  Ερντογάν,  ενέκρινε την Πέμπτη 26/12, το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία πρόσφατα επικυρώθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να στείλει τα στρατεύματά της στη Λιβύη αν η Λιβυκή Κυβέρνηση υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη 26/12, ότι σκοπεύει να υποβάλει στο κοινοβούλιο της χώρας αίτημα για χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη.

«Μας ρωτάνε εάν θα στείλουμε στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη, θα απαντήσω: θα πάμε εκεί που μας καλούν, το μνημόνιο επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη συνεργασία μας και την υποστήριξή μας, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα. στο κοινοβούλιο για τη χρήση του στρατού μας στη Λιβύη. Με αυτήν την εντολή έχουμε περισσότερες δυνατότητες να παράσχουμε υποστήριξη στη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top