ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο στη Λιβύη

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο στη Λιβύη

Η Ελλάδα δεν έχει λόγο στη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία, ενώ υποστήριξε ότι στη διαδικασία επίλυσης για την κρίση της Λιβύης θα πρέπει να συμμετάσχουν και η Αλγερία, η Τυνησία και το Κατάρ.

Πρόσθεσε πως γι' αυτό το θέμα ήδη συνομίλησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον. 

Σε συνέντευξη τύπου έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τυνησίας Καϊς Σαϊντ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως πιστεύει ότι η Τυνησία μπορεί να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Λιβύη και ότι με αυτές τις σκέψεις έκαναν τις διαβουλεύσεις και τις αξιολογήσεις τους. 

Για τη διαδικασία επίλυσης της κρίσης της Λιβύης που είναι σε εξέλιξη στο Βερολίνο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι βλέπει την απουσία της Αλγερίας, της Τυνησίας και του Κατάρ ως μια μεγάλη έλλειψη, και πως αναφέρθηκε σε αυτό και στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ η οποία απάντησε ότι είναι χρήσιμο να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Το θέμα συζήτησε, όπως είπε και με τον Ρώσο ομόλογό, του Βλαντιιμίρ Πούτιν ο οποίος του ανέφερε πως συμφωνεί μαζί του. Χθες έθεσε το θέμα και στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ο οποίος επίσης του είπε πως συμφωνεί και πως θα το συζητήσει με την Μέρκελ. 

Σε άλλη ερώτηση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “δυσκολεύομαι να καταλάβω τί σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με την υφαλοκρηπίδα ούτε και με την παρούσα ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης. Δεν έχει σχέση με την υφαλοκρηπίδα, δεν έχει σχέση με την ΑΟΖ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “δεν τίθεται θέμα η Ελλάδα να έχει οποιοδήποτε λόγο εδώ. Ασφαλώς πρέπει να γνωρίζουν ότι η σημερινή εποχή δεν είναι πλέον η παλιά. Μπορεί στο παρελθόν αυτοί να είχαν κάνει διαφορετικές συμφωνίες αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκείνη η κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν”, ανέφερε.

Για την αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εμείς μέχρι σήμερα δεν πήγαμε πουθενά επισκέπτες χωρίς πρόσκληση. Αν μας προσκαλέσουν θα το αξιολογήσουμε και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματά ”, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top