Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία

Δεκαέξι πτήσεις ακυρώθηκαν προς και από την Λισαβόνα μέσα στο Σαββατοκύριακο (28-29 Δεκεμβρίου) ως συνέπεια της τριήμερης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, με περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις να πιο πιθανές πριν από τερματισμό των κινητοποιήσεων το βράδυ της Κυριακής.

 

Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία (SINTAC) που απεργεί, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa ότι ποσοστό 90% των εργαζομένων έλαβαν σήμερα μέρος, στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Λισαβόνα.

Η σημερινή ημέρα, είναι η πιο γεμάτη από πλευράς πτήσεων, για το αεροδρόμιο της Λισαβόνας.


Οι πτήσεις της EasyJet και της Brussels Airlines από το Παρίσι, το Βέλγιο, το Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ ακυρώθηκαν τόσο χθες, όσο και σήμερα.

Καμία από τις δύο αεροπορικές εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters, για σχολιασμό των εξελίξεων.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Λισαβόνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πόσες πτήσεις ακυρώθηκαν, αλλά είπε πως ο αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Απο newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE