ΔΙΕΘΝΗ

Επικήρυξαν το κεφάλι του Τραμπ για 80 εκατομμύρια - VIDEO

Επικήρυξαν το κεφάλι του Τραμπ για 80 εκατομμύρια - VIDEO

 Mια ανθρώπινη θάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους του Αχβάζ, την πρώτη ημέρα του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στο Ιράν για τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε την Παρασκευή από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στο Ιράκ.

Τοποθετημένα στο σκέπαστρο φορτηγού στολισμένου με λουλούδια και καλυμμένου με ύφασμα που φέρει την απεικόνιση του Θόλου του τεμένους του Βράχου της Ιερουσαλήμ, τα φέρετρα με τις σορούς του Σουλεϊμανί και του Αμπού Μέχντι αλ-Μουχάντις, του φιλοϊρανού, ιρακινού στρατιωτικού διοικητή που σκοτώθηκε μαζί του, πέρασαν με μικρή ταχύτητα ανάμεσα από το πυκνό πλήθος που συγκεντρώθηκε για να θρηνήσει τον πιο αγαπημένο στρατιώτη του Ιράν στο κέντρο της πόλης Αχβάζ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Πόλη του νοτιο-δυτικού Ιράν, με ισχυρή παρουσία του αραβικού στοιχείου, η πόλη Αχβάζ, είναι η πρωτεύουσα του Κουζεστάν, μαρτυρικής επαρχίας του ιρανοϊρακινού πολέμου (1980-1988) κατά την διάρκεια του οποίου ξεκίνησε η πορεία του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Οι τιμές προς τον στρατηγό θα συνεχισθούν την Κυριακή 05/01 στην πόλη Μασχάντ, στην συνέχεια σήμερα και αύριο στην Τεχεράνη και έπειτα στην πόλη Κομ. Θα ακολουθήσει η ταφή του στην γενέτειρά του Κερμάν.

Τα συγκεντρωμένα πλήθη κρατούν σημαίες κόκκινες (στο χρώμα του αίματος των μαρτύρων), πράσινες (στο χρώμα του ισλάμ) και λευκές, στολισμένες με θρησκευτικά συνθήματα, καθώς και πορτρέτα του στρατηγού, διοικητή των επίλεκτων δυνάμεων Κουντς, του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Isna κάνει λόγο για "αναρίθμητο πλήθος", το πρακτορείο ehr για "απίστευτο πλήθος" και η κρατική τηλεόραση για "δοξασμένο πλήθος".

Άνδρες και γυναίκες κλαίνε χτυπώντας το στήθος υπό τους ήχους του μονότονου σιιτικού τραγουδιού: "Πραγματοποίησες το όνειρό σου, συνάντησες τον ιμάμη Χουσέιν".

Από ΚΥΠΕ

Το κεφάλι του Τράμπ

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Mirror.co.uk», ο θρησκευτικός ηγέτης που ήταν ο εκφωνητής, στην κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράν έδωσε προσφορά 80 εκατομμυρίων δολαρίων, «σε όποιον μας φέρει το κεφάλι του Τράμπ», είπε χαρακτηρίστηκα.  

«Είμαστε 80 εκατομμύρια Ιρανοί, αν ο καθένας από εμάς αποταμιεύσει ένα αμερικανικό δολάριο, θα έχουμε 80 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και θα ανταμείψουμε όποιον μας φέρει το κεφάλι του Τράμπ με αυτό το ποσό», είπε απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο πλήθος στη βορειοανατολική πόλη του Μασάντ του Ιράν.

Η κηδεία μεταδόθηκε ζωντανά στο κανάλι 1 του Ιράν, καθώς ο θρησκευτικός ηγέτης έκανε την πρότασή του. Ιρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι, καθώς και αρκετοί ανώτεροι διοικητές του IRGC, έχουν ορκιστεί εκδίκηση εναντίον των ΗΠΑ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top