ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βρετανικά ΜΜΕ: Ελπίδες για χάρη στη 19χρονη

Βρετανικά ΜΜΕ: Ελπίδες για χάρη στη 19χρονη

Μεγάλη δημοσιότητα έχει λάβει στη Βρετανία η πληροφορία που αποδίδεται σε κυπριακή εφημερίδα περί πρόθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στη 19χρονη Βρετανίδα που έχει καταδικαστεί για ψευδή καταγγελία βιασμού, εφόσον της απαγγελθεί ποινή φυλάκισης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Η Daily Telegraph σχολιάζει ότι μια τέτοια κίνηση «θα κατεύναζε λίγο από το θυμό» που έχει προκαλέσει η μεταχείριση της νεαρής. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται υπό εντεινόμενη διπλωματική πίεση για την υπόθεση.

Πάντως οι συνήγοροι της 19χρονης λένε στην Telegraph ότι ακόμα και σε περίπτωση χάριτος θα ασκήσουν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Μιλώντας στο βρετανικό κανάλι ITV η μητέρα της 19χρονης είπε ότι η κόρη της είναι τρομοκρατημένη μπροστά στην προοπτική να φυλακιστεί ξανά στην Κύπρο, ιδίως τώρα που η υπόθεσή της και τα όσα καταλογίζει στις κυπριακές αρχές έχουν λάβει τόση δημοσιότητα.

Συμπλήρωσε ότι μια ποινή φυλάκισης θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ψυχική υγεία της κόρης της. «Η καλύτερη κατάληξη που θα ήλπιζα να υπάρξει θα ήταν να της απαγγελθεί κάποια ποινή που θα της επέτρεπε να επιστρέψει σπίτι», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας μια ομάδα κάποιων δεκάδων διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο κεντρικό Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση της 19χρονης.

Κρατώντας πλακάτ με τα συνθήματα «Μποϊκοτάζ στην Κύπρο», «Την πιστεύω» και «Οι βιαστές είστε εσείς» κατευθύνθηκαν στη συνέχεια έξω από το Foreign Office και την Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας την ενεργή παρέμβασης της βρετανικής κυβέρνησης.

Ρεπορτάζ του Guardian από την Αγία Νάπα αναφέρεται στους φόβους ακτιβιστριών στο νησί ότι ο δικαστής θα θελήσει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του με την ποινή που θα αποφασίσει για «παραδειγματισμό», καθώς κατά τη δίκη υιοθέτησε «εξαιρετικά επιθετικό τόνο».

Η εφημερίδα αναφέρεται επιπλέον σε δύο υποθέσεις που χειρίστηκε ο συγκεκριμένος δικαστής στις οποίες τάχθηκε υπέρ των ανδρών που κατηγορούνταν για αδικοπραξία σε βάρος γυναικών.

Σε ρεπορτάζ από την Ιερουσαλήμ, εξάλλου, η Daily Mail μεταφέρει δηλώσεις του πατέρα ενός εκ των 12 νεαρών Ισραηλινών που κατηγορήθηκαν από τη 19χρονη για βιασμό. Ο Χαίμ Αβιζόρ λέει ότι η Βρετανίδα δε θα πρέπει να φυλακιστεί διότι «έχει υπομείνει πολλά» και καλεί τον Κύπριο δικαστή να επιδείξει «έλεος».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι συγγενείς άλλων εκ των των νεαρών Ισραηλινών είναι αντίθετα πολύ επικριτικοί με τη 19χρονη, δηλώνοντας ότι «ο καθένας παθαίνει αυτό που του αξίζει».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top