Μέρκελ-Πούτιν θα συναντηθούν στη Ρωσία- Στο επίκεντρο το θέμα της Λιβύης

Μέρκελ-Πούτιν θα συναντηθούν στη Ρωσία- Στο επίκεντρο το θέμα της Λιβύης

Στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν μεταβαίνει η Καγκελάριος Μέρκελ στις 11 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου Προέδρου.


Όπως αναφέρει το περιοδικό Σπίγκελ, θέμα θα είναι οι παρούσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας.

Επίσης θα συζητηθούν η κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία. Ο τόπος της συνάντησης δεν έχει ανακοινωθεί.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, που ανέφερε ότι «είναι προφανές πως η Καγκελάριος θα μιλήσει με τον Πούτιν «για τις εστίες σύγκρουσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Η Καγκελάριος Μέρκελ θα συνοδεύεται στη Ρωσία από τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μαας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE