Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο του Brexit

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο του Brexit

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν με ψήφους 330 υπέρ και 231 κατά το νομοσχέδιο περί της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ, που σηματοδοτεί το αποφασιστικότερο βήμα των τελευταίων τριάμισι ετών προς την υλοποίηση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη αργά το απόγευμα της Πέμπτης (09/01), μετά από την ολοκλήρωση και της τρίτης ημέρας της αναλυτικής συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το νομοσχέδιο πέρασε χωρίς καμία αλλαγή στο κείμενο, καθώς η κυβέρνηση απέρριψε όλες τις προτάσεις τροπολογιών της αντιπολίτευσης βασιζόμενη στην ευρεία αυτοδυναμία που κέρδισε με τις εκλογές του περασμένου μήνα.

Το νομοσχέδιο θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στη Βουλή των Λόρδων, απ’ όπου χρειάζεται να λάβει το τελικό πράσινο φως για να γίνει νόμος του κράτους.

Αν, ωστόσο, οι λόρδοι υπερψηφίσουν κάποια πρόταση τροπολογίας, τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να επιστραφεί για συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πριν από την υλοποίηση του Brexit στο τέλος του μήνα θα απαιτηθεί και η συναίνεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE