ΕΛΛΑΔΑ

Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη

Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη

Εκπληκτός ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα απο την θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Στην ίδια ανάρτηση που έκανε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο για «εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας».   

Όπως είπε «πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας.

 

Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και είναι πηγή λύσεων, ένας πυλώνας σταθερότητας και κρίσιμος εταίρος στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν».   

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top