Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Τη θέση ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και ότι δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», σημείωσε ο κ. Γεννηματάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

«Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE