Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Τη θέση ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και ότι δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», σημείωσε ο κ. Γεννηματάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

«Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE