Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Τη θέση ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και ότι δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», σημείωσε ο κ. Γεννηματάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

«Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Guardian: Δημοσίευμα για το επίμαχο βίντεο - «Κύκλωμα χρημάτων έναντι πρόσβασης»

Guardian: Δημοσίευμα για το επίμαχο βίντεο - «Κύκλωμα χρημάτων έναντι πρόσβασης»

Τη κατηγορηματική του άρνηση στις καταγγελίες περί διαφθοράς επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον φέρει να εμπλέκεται, έμμεσα, σε κύκλωμα «χρημάτων έναντι πρόσβασης», επισημαίνει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

BEST OF TOTHEMAONLINE