Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Εκπρόσωπος Ελληνικού ΥΠΕΞ: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες

Τη θέση ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και ότι δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», σημείωσε ο κ. Γεννηματάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

«Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κυπριακή επικαιρότητα, με υποθέσεις που προκάλεσαν συγκίνηση, πολιτικές εξελίξεις που επαναφέρουν το Κυπριακό στο προσκήνιο και σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που αναμένεται να απασχολήσουν για μεγάλο διάστημα τη δημόσια συζήτηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE