ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΟΥΚΟΥΔΕΣ: Δεν γνώριζε το περιεχόμενο των φουκούδων ο 30χρονος ύποπτος

ΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΟΥΚΟΥΔΕΣ: Δεν γνώριζε το περιεχόμενο των φουκούδων ο 30χρονος ύποπτος

Ο ύποπτος, αν και παραδέχεται ότι η εταιρεία του ανέλαβε τη συσκευασία και εξαγωγή των 200 φουκούδων στην Αυστραλία, αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών σε αυτές.

Για άλλες τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 30χρονου, ο οποίος είναι ύποπτος στην υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών (MDMA) που εντοπίσθηκαν σε φουκούδες στην Αυστραλία.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να παραληφθεί μαρτυρικό υλικό από τις αυστραλιανές αρχές, ενώ υπολείπονται να ληφθούν 13 καταθέσεις και να παραληφθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου, ιδιοκτήτη της εταιρείας που ανέλαβε την εξαγωγή των φουκούδων με τα ναρκωτικά στην Αυστραλία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα οικονομικά του υπόπτου και της εταιρείας του.

Πρόκειται για το πέμπτο διάταγμα κράτησης του 30χρονου, το οποίο όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, αιτήθηκε ο ίδιος πριν την καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση ενώπιον Κακουργιοδικείου, καθώς αναμένει κάποιο μαρτυρικό υλικό προς όφελος του πελάτη του.

ΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΟΥΚΟΥΔΕΣ: Δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία ο 57χρονος- 25 εκατομμύρια η αξία

Το δικαστήριο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης του για άλλες τρεις μέρες, σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών, με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Η εταιρεία του 30χρονου έχει ως έδρα τη Λεμεσό. Εναντίον του 30χρονου φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία ότι ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο και στη συνέχεια την εξαγωγή τους στην Αυστραλία.

Υπενθυμίζουμε πως τα 645 κιλά ήταν κρυμμένα σε 200 φουκούδες , και το φορτίο ξεκίνησε απο την Κύπρο προς την Αυστραλία.

Οπως απεκάλυψε με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters στις 17 Δεκεμβρίου, η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν η Δίωξη Ναρκωτικών της Κύπρου ενημέρωσε την αντίστοιχη της Αυστραλίας για ένα μεγάλο φορτίο που θα έφευγε από τη Λεμεσό με προορισμό το Σίδνεϊ.

Το κοντέινερ το οποίο κατάσχεσαν οι αρχές της Αυστραλίας είχε 200 φουκούδες με κρυμμένα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί της Αυστραλίας,  αφαίρεσαν τα ναρκωτικά από τις φουκούδες και στη συνέχεια τα άφησαν σε μια αποθήκη . 

Για την υπόθεση, έχει συλληφθή 57χρονος υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές που θεωρείται ύποπτος σε σχέση με τα 645 κιλά ναρκωτικά τα οποία εντοπίστηκαν στην Αυστραλία. 

Εναντίον του 57χρονου υπάρχουν στοιχεία που τον φέρουν να συνδέεται άμεσα με την εταιρεία του 30χρονου ιδιοκτήτη της εταιρείας που εξήγαγε το φορτίο θανάτου και ο οποίος τελεί υπό κράτηση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top