ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Έφυγε από Λεμεσό φορτίο 645 κιλών παράνομης ουσίας κρυμμένο σε φουκούδες

Αυστραλία: Έφυγε από Λεμεσό φορτίο 645 κιλών παράνομης ουσίας κρυμμένο σε φουκούδες

Σύμφωνα με το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters , η Αστυνομία της Αυστραλίας προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών η οποίοι επιχείρησαν να περάσουν λαθραία 645 κιλά esctasy.

Τα 645 κιλά ήταν κρυμμένα σε 200 φουκούδες , και το φορτίο ξεκίνησε απο την Κύπρο προς την Αυστραλία.

Οπως αναφέρεται η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν η Δίωξη Ναρκωτικών της Κύπρου ενημέρωσε την αντίστοιχη της Αυστραλίας για ένα μεγάλο φορτίο που θα έφευγε από τη Λεμεσό με προορισμό το Σίδνεϊ.

Το κοντέινερ το οποίο κατάσχεσαν οι αρχές της Αυστραλίας είχε 200 φουκούδες με κρυμμένα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί της Αυστραλίας,  αφαίρεσαν τα ναρκωτικά από τις φουκούδες και στη συνέχεια τα άφησαν σε μια αποθήκη . 

Απο εκεί άρχισαν να τα μεταφέρει ο ένας από τους δύο συλληφθέντες τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται για έναν 30χρονο από το Κουίνσλαντ και έναν 33χρονο από τον Καναδά στους οποίους έφτασαν οι αρχές μετά από έξι μηνές ερευνών με τη συμμετοχή την Αστυνομική αρχή τριών χωρών.  Ο Καναδός έφτασε στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα και συνελήφθη τη Δευτέρα στο Μπρισμπέιν.

Οι δυο άντρες αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων. Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αριθμός των συλληφθέντων να αυξηθεί καθώς η έρευνα παραμένει «ανοιχτή» και αφορά τη μεγαλύτερη ποσόστητα απο το συγκεκριμένο είδος ναρκωτικών που ακτασχέθηκαν το 2019 στην Αυστραλία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top