Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναμένει να διατηρήσει το 2020 τη σημαντικά περιορισμένη της δανειοδοτική πολιτική έναντι της Τουρκίας στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΕ λόγω των έκνομων γεωτρήσεων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς για τους περιορισμούς στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία, εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να ενεργεί «σύμφωνα με την προσέγγιση που υιοθετήθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Και συμπλήρωσε: "Εκτός και αν υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης σε επίπεδο ΕΕ, είναι πιθανό να συνεχίσουμε την επιλεκτική προσέγγιση (στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία) που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον για το προβλεπτό μέλλον».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE