ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – 29 ΚΙΛΑ: Ο 25χρονος ήταν έτοιμος να κατονομάσει τον έμπορο - Ο δικηγόρος τον απέτρεψε για να μην έχει πρόβλημα στη φυλακή

ΚΥΠΡΟΣ – 29 ΚΙΛΑ: Ο 25χρονος ήταν έτοιμος να κατονομάσει τον έμπορο - Ο δικηγόρος τον απέτρεψε για να μην έχει πρόβλημα στη φυλακή

Ένα σημαντικό ζήτημα εγείρεται από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στην απόφαση του για τον 25χρονο Γ.Σ. από τη Λάρνακα που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση 29 κιλών κάνναβης.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι κατείχε και διακινούσε τα ναρκωτικά για λογαριασμό άλλου προσώπου, το οποίο ήθελε να καταδώσει στην Αστυνομία. Ωστόσο, ο δικηγόρος του τον συμβούλεψε να μην τον κατονομάσει, γιατί θα είχε πολλά προβλήματα όταν θα πήγαινε στη φυλακή.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει, καθώς όπως αποδεικνύεται οι διακινητές υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν δίνουν ομολογία στην Αστυνομία ώστε να πληγεί ο ‘εγκέφαλος’ και να κτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Ο καταδικασθέντας, φύλαγε 29 κιλά κάνναβης στη μάντρα του πατέρα του και για κάθε κιλό που θα διακινούσε θα εισέπραττε χίλια ευρώ. Καταδικάστηκε στην πολυετή φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορίες εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 μέλη της ΥΚΑΝ, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών, ανέκοψαν το αυτοκίνητο του 25χρονου παρά την έξοδο Αλεθρικού. Στο χώρο αποσκευών εντοπίστηκε πλαστική σακούλα με πέντε νάιλον συσκευασίες, συνολικού βάρους σχεδόν πέντε κιλών.

Στην κατοχή του νεαρού εντοπίστηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα. Ομολόγησε ότι ένα απ’ αυτά ήταν για να συνομιλεί με τους διακινητές των ναρκωτικών.

Ακολούθησε έρευνα στο κτηνοτροφικό υποστατικό του πατέρα του, σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Εκεί εντοπίστηκαν τέσσερα χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία υπήρχαν συνολικά 24 νάιλον συσκευασίες γεμάτες κάνναβη.

Ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τον χώρο στάθμευσης του τελωνείου, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, τα πέντε επίδικα χαρτοκιβώτια. Η φορτωτική αποτελείτο από πέντε συνολικά κιβώτια, συνολικού βάρους 35 κιλών και είχε φθάσει στην Κύπρο από τη Βαρκελώνη μέσω Αθήνας.

Ως μετριαστικούς παράγοντες, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 25χρονου, το νεαρό της ηλικίας του, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την δικαστηριακή του παραδοχή, στοιχείο που, όπως τόνισαν οι δικαστές, πρέπει να αμείβεται με σχετική έκπτωση στην ποινή.

Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του καταλήγει ως εξής: «Μπορεί να μην ήταν ο ιθύνων νους που σχεδίασε και δρομολόγησε την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών στην Κύπρο, έδρασε όμως ως ενεργός προμηθευτής των ναρκωτικών κατά τις προκύπτουσες ανάγκες, έναντι αμοιβής χιλίων ευρώ για κάθε κιλό κάνναβης, μετατρεπόμενος σε σημαντικό και απαραίτητο κρίκο στη διακίνηση των ναρκωτικών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top