ΑΠΑΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ: 7 μέρες στο κελί ο 42χρονος

ΑΠΑΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ: 7 μέρες στο κελί ο 42χρονος

Ο 42χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί δυνάμει διεθνούς και ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, οδηγήθηκε την Πέμπτη 30/1  ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησής του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

 
Όπως είπε, πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία αφορά αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτη, κλοπή από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιριών – νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα, τα οποία διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Ο κ. Ανδρέου είπε πως πρόκειται για αδικήματα, που διαπράχθηκαν σε βάρος κυπριακής εταιρείας, - η οποία είναι μητρική εταιρεία άλλων εταιρειών τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, - μεταξύ των ετών 2011 – 2012, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.
 
«Φαίνεται ότι σε επτά περιπτώσεις τόσο το πρόσωπο που έχει συλληφθεί, αλλά και άλλα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία εναντίον τους εκκρεμούν επίσης διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, είχαν αποξενώσει το συνολικό ποσό των 92 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, από λογαριασμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό που ανήκουν στην συγκεκριμένη εταιρεία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE