ΔΙΕΘΝΗ

Τζόνσον: «Αυγή νέας εποχής» το Brexit

Τζόνσον: «Αυγή νέας εποχής» το Brexit

Ως «αυγή μιας νέας εποχής» θα χαιρετίσει το Brexit ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του από την Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο θα προβληθεί στις 10 τη νύχτα τοπική ώρα, μια ώρα πριν η χώρα τεθεί εκτός ΕΕ μετά από 47 χρόνια.


«Το πιο σημαντικό πράγματα που πρέπει να ειπωθεί απόψε είναι πως αυτό δεν είναι ένα τέλος, αλλά μια αρχή. αυτή είναι η στιγμή που χαράζει η αυγή και που σηκώνεται η αυλαία για μια νέα πράξη. Είναι μια στιγμή πραγματικής εθνικής ανανέωσης και αλλαγής», θα πει ο κ. Τζόνσον.

Θα αναφέρει επίσης ότι σε αυτή τη νέα εποχή που η Βρετανία θα αρχίσει να ενώνεται μετά από τη διαίρεση που προκάλεσε η διαδικασία του Brexit και που η περιφέρεια, πλην Λονδίνου, θα αρχίσει να αποκτά ισότιμες ευκαιρίες.

Το πρωί ο κ. Τζόνσον θα προεδρεύσει Υπουργικού Συμβουλίου στο Σάντερλαντ στη ΒΑ Αγγλία, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι θέλει να ανανεώσει την οικονομία της υποβαθμισμένης βόρειας Αγγλίας. Το Σάντερλαντ ήταν η πρώτη πόλη όπου αναδείχθηκε νικήτρια η ψήφος υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

Στο Λονδίνο υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα συγκεντρωθούν στο Γουέστμινστερ νωρίς το απόγευμα για έναν «εγκάρδιο» αποχαιρετισμό στην κοινότητα, ενώ το βράδυ οι Brexiteers θα στήσουν ένα πάρτι στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο, με επικεφαλής διοργανωτή τον Νάιτζελ Φάρατζ. 

Ένα ρολόι που θα προβάλλεται στον τοίχο του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ θα μέτρα αντίστροφα την τελευταία ώρα, ενώ όλα τα κυβερνητικά κτίρια και πολλά μνημεία θα φωταγωγηθούν. Οι βρετανικές σημαίες θα υψωθούν στους ιστούς στην Πλατεία Κοινοβουλίου.

Σε κυκλοφορία θα τεθούν επίσης 3 εκατομμύρια αναμνηστικά νομίσματα των 50 πενών, που θα αναγράφουν «Ειρήνη, ευημερία, και φιλία με όλα τα έθνη».

Σε διάφορες πόλεις της Σκωτίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις πολιτών που θα καλούν την ΕΕ να αφήσει ανοιχτή την πόρτα στη Σκωτία, εφόσον η χώρα καταφέρει κάποια στιγμή να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον θα πει σε ομιλία της ότι «η Σκωτία βγαίνει από την ΕΕ παρά τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της».

Ο υπό αποχώρηση ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τους Βρετανούς να μην υποκύψουν στην εσωστρέφεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top