Κοντά στην κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ ο συριακός στρατός

Κοντά στην κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ ο συριακός στρατός

Ο συριακός στρατός κατέλαβε την Παρασκευή (31/1) την κωμόπολη Χις και ορισμένα χωριά στα δυτικά του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Χάμα με το Χαλέπι, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται προς την πόλη Σαρακέμπ και βομβαρδίζουν θέσεις των ανταρτών στην περιοχή.

Ο στρατός απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Σαρακέμπ, η οποία έχει σχεδόν ερημώσει μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Η κατάληψη της Σαρακέμπ θα συνιστούσε πλήγμα για τους αντάρτες αλλά και στρατηγική νίκη για το καθεστώς Άσαντ, το οποίο έχει θέσει πλέον υπό τον έλεγχό του πάνω από το 40% της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η Σαρακέμπ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς αυτοκινητόδρομους, τον M5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό και τον M4, μεταξύ Χαλεπιού και Λαττάκειας. Αφού κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα την πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, την οποία διασχίζει ο M5, μόνο 50 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου αυτού δεν ελέγχονται από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE