ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον ΛΥΤΡΩΣE και τον ανέβασε στην 3η θέση η χρυσή αλλαγή του Κόρε!

Τον ΛΥΤΡΩΣE και τον ανέβασε στην 3η θέση η χρυσή αλλαγή του Κόρε!

Με 2-1 επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας ο ΑΠΟΕΛ για την 18η αγωνιστική στο ΓΣΠ, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία. Λαμπό (51′ αυτ.), Σιαθάς (67′) και Σόουζα που λύτρωσε την ομάδα του Κόρε, (79′) τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Το τρίποντο αυτό, ανεβάζει τους γαλαζοκίτρινους στους 34 βαθμούς και την 3η θέση, καθώς ο Απόλλωνας έχασε στο ντέρμπι της Λεμεσού με 2-0 από την ΑΕΛ, ενώ από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι μένουν στους 24.

Με την καλύτερη ψυχολογία θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση ο ΑΠΟΕΛ για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής. Aποχώρησε τραυματίας ο Εφραίμ και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι κόντρα στην «Κυρία».

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

H πρώτη φάση ήρθε στο 10ο λεπτό με το γυριστό του Εφραίμ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 15′ η άμυνα των φιλοξενουμένων έκανε λάθος, ο Ντε Βινσέντι έδωσε στο Γένσεν που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κίσσα.

Οι γαλαζοκίτρινοι, συνέχισαν να πιέζουν. Στο 17′ οι κόντρες μέσα από την περιοχή της Νέας Σαλαμίνας ευνόησαν τον Σάβιτς που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Μετά από την ευκαιρία του Σέρβου, πέρασε αρκετή ώρα για να έχουμε ξανά φάση στον αγώνα και ήρθε στο 39′ από έναν συμπατριώτη του. Συγκεκριμένα, ο Γέφτοβιτς έκανε μέσα από την περιοχή το πλασέ, όμως ο Κίσσας ήταν σε ετοιμότητα.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ότι δεν κατάφερε να κάνει σε 45 λεπτά στο α’ μέρος, το έκανε σε έξι στην επανάληψη η ομάδα του Κόρε. Συγκεκριμένα, στο 51′, ο Ντε Βινσέντι έκανε την πισινή κεφαλιά με τον Λαμπό να βάζει την προβολή για να απομακρύνει αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας κάνοντας άθελα του το 1-0.

Στο 65′ η Νέα Σαλαμίνα προειδοποίησε με τον Σιαθά να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον Μπέλετς να διώχνει εκπληκτικά.

Παρόλα αυτά, μετά από δύο λεπτά, στο 67′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρήκε στόχο, μετά από ένα τραγικό λάθος της γαλαζοκίτρινης άμυνας, ο Κύπριος επιθετικός το εκμεταλλεύτηκε βγήκε απέναντι από τον Μπέλετς και πλάσαρε ιδανικά για το 1-1.

Στο 79′ ο Γένσεν έβγαλε… συστημένη μπαλιά στον Σόουζα που είχε περάει στον αγώνα πριν μερικά λεπτά, και με κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γαλαζοκιτρίνους, γράφοντας το 2-1.

Έτσι, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες, έφτασε τους 34 βαθμούς και πήγε στην 3η θέση μετά την ήττα του Απόλλωνα από την ΑΕΛ, με τη Νέα Σαλαμίνα να μένει «κολλημένη» στους 24. Οι γαλαζοκίτρινοι πλέον, θα αντιμετωπίσουν την Ανόρθωση στο ΓΣΠ για το αναβληθέν ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την καλύτερη ψυχολογία.

ΑΠΟΕΛ (Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Ιωάννου (46′ Γουίλερ), Γένσεν, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (70′ Σόουζα), Γέφτοβιτς, Εφραίμ (31′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Χαλένιους, Χάνι, Μακρής, Σιέλης, Άλεφ

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Φουστάρ, Λαμπό, Κορέια, Νουρ, Ρομάν, Μαριάνοβιτς, Κωστή (78′ Ρέινολντς) Ελουντού (85′ Μαουρίσιο), Σιαθάς, Κίνγκλσεϊ

Στον πάγκο: Βεσελόφσκι, Παναγή, Νικολάου, Χατζηκωνσταντή, Δημοσθένους

Κίτρινες:
Kόκκινες:

Διαιτητής : Αναστασίου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής : Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής : Σάββα Γεώργιος
4ος Διαιτητής : Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής Διαιτησίας : Ξάνθου Ανδρέας

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top