Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Ένας άνθρωπος δίνει μάχη για τη ζωή του και άλλοι 13 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχτηκαν από αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ.

 

Οι Ισραηλινοί απέφυγαν να χαρακτηρίσουν το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια», ωστόσο δήλωσαν ότι ήταν μία «σκόπιμη ενέργεια», καθώς ο οδηγός έριξε το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πεζούς και αμέσως μετά το εγκατέλειψε και διέφυγε με τα πόδια.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον πολυσύχναστο δρόμο David Remez.

Οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο ύποπτοι.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE