ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί σε ενισχυμένο διεθνή συντονισμό και συνεργασία για την επιδημία του κορωνοϊού

Η ΕΕ καλεί σε ενισχυμένο διεθνή συντονισμό και συνεργασία για την επιδημία του κορωνοϊού

Έκκληση για διεθνή συντονισμό για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού πραγματοποίησε σήμερα η Κομισιόν, και συγκεκριμένα ο αρμόδιος για το θέμα Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς. Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος δήλωσε ότι «καθώς η επιδημία του κορωνοϊού πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι το επίκεντρό μας».


«Τώρα είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία», σημείωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων. «Είναι σημαντικό να επικεντρωθεί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα στις προσπάθειες ετοιμότητας και αντίδρασης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, έχοντας κατά νου τη διεθνή αλληλεγγύη», είπε.

Όπως ανακοινώθηκε, 95 πολίτες της ΕΕ συγκαταλέγονται μεταξύ όσων επαναπατρίσθηκαν από το Γουχάν χθες μέσω ΗΒ.

Η Κομισιόν συγχρηματοδοτεί, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, το κόστος μεταφοράς των πολιτών της ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο στα αντίστοιχα Κράτη Μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία και Σουηδία). Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν προηγουμένως πετάξει από το Γουχάν με γαλλική πτήση στις 2 Φεβρουαρίου.

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ από τη Γαλλία στα τέλη Ιανουαρίου, 558 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 447 πολιτών της ΕΕ, έχουν ήδη ταξιδέψει από την περιοχή του Γουχάν σε τρεις πτήσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ - δύο που διοργάνωσε η Γαλλία και μία η Γερμανία - στις 31 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου 2020.

Το Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ συνεργάζεται με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να διευκολύνει την παράδοση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας στην Κίνα, επιπλέον των 12 τόνων που έχουν ήδη κινητοποιηθεί από τα κράτη μέλη την 1η Φεβρουαρίου ως άμεση απόκριση.

Η ΕΕ ανακοίνωσε επίσης στις 31 Ιανουαρίου 2020 ότι παρέχει €10 εκατ. από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020, για να υποστηρίξει την έρευνα για τη νέα ασθένεια. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (ECDC) παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέισμακερ εξήγησε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών (απαγορεύσεις πτήσεων) και άλλων μέτρων (καραντίνα) παραμένει αρμοδιότητα των κρατών μελών, και η αεροπορική επιτροπή της ΕΕ βρίσκεται ήδη σε συντονισμό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top