Τρεις εκτάσεις σε νησιά επιτάσσει η ελληνική κυβέρνηση για δημιουργία δομών για μετανάστες

Τρεις εκτάσεις σε νησιά επιτάσσει η ελληνική κυβέρνηση για δημιουργία δομών για μετανάστες

Τρεις εκτάσεις σε Σάμο, Χίο και Λέσβο επιτάσσει η ελληνική κυβέρνηση, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να ανεγερθούν κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η κυβέρνηση προχωρά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τεσσάρων αξόνων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό το οποίο περιλαμβάνει
 
- Φύλαξη των συνόρων
 
- Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου
 
- Αυξημένες επιστροφές
 
- Κλειστές δομές
 
«Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών μας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και επεσήμανε την ανάληψη στοχευμένων δράσεων «για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, στα τρία νησιά θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE