ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικηγόρος του Δ.Παπαδάκη: Προειδοποιεί με αγωγή για ψευδείς ειδήσεις

Δικηγόρος του Δ.Παπαδάκη: Προειδοποιεί με αγωγή για ψευδείς ειδήσεις

Κατάθεση στοιχείων από Σιζόπουλο ζητά ο δικηγόρος του Δ.Παπαδάκη και προειδοποιεί με αγωγή για ψευδείς ειδήσεις. 


Στην κατάθεση εγγράφων και στοιχείων στην Αστυνομία για τα όσα δήλωσε εναντίον του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη καλεί τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, το δικηγορικό γραφείο Θεοφάνης Ανδρέου και Συνεργάτες, που εκπροσωπέι τον Ευρωβουλευτή, αναφέροντας ότι εάν αυτό δεν γίνει εντός 24ωρου θα καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Σιζόπουλου, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, «για την διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων».
 
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ευρωβουλευτή δημοσιοποιείται αυτούσιο το τηλεμοιότυπο του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο, όπου γίνεται αναφορά σε απόσπασμα δηλώσεων του Προέδρου της ΕΔΕΚ το πρωί της Τρίτης στο Ράδιο Πρώτο, προσθέτοντας ότι συνεχώς προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις και σε άλλα ΜΜΕ αφήνοντας υπονοούμενα εναντίον του κ. Παπαδάκη. Η εν λόγω αναφορά στο Ράδιο Πρώτο χαρακτηρίζεται ως ψευδής δήλωση και προστίθεται ότι ο κ. Σιζόπουλος ενήργησε εις γνώση του και συνειδητά «με σκοπό να ακουστεί η ψευδή είδηση και πληροφορία ευρέως».
 
«Η συγκεκριμένη δήλωσή σας και οι δημόσιες τοποθετήσεις σας είναι άκρως δυσφημιστικές και συκοφαντικές στη χειρότερη τους μάλιστα μορφή, αφού κατηγορείτε ευθέως τον Ευρωβουλευτή για διάπραξη ποινικών αδικημάτων», λέει το δικηγορικό γραφείο και γράφει επίσης ότι αυτή η δήλωση «προφανώς έγινε κακόπιστα και εκδικητικά από μέρους σας για να πλήξετε τον Ευρωβουλευτή, ο οποίος αρνήθηκε να ενδώσει στις παρανομίες που του επιβάλλατε».
 
Επικαλούμενο επίσης πρόκληση αναταραχής και μίσους, το δικηγορικό γραφείο «Θεοφάνης Ανδρέου και Συνεργάτες» αναφέρει ότι ο κ. Σιζόπουλος καθίσταται ύποπτος για την διάπραξη του αδικήματος της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων και του αδικήματος που προβλέπει το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.
 
Ως εκ τούτου καλεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο όπως εντός 24ωρου παρουσιαστεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας και προβεί σε επίσημη καταγγελία καταθέτοντας τα έγγραφα και στοιχεία που διατείνεται ότι κατέχει για να αξιολογηθούν από τις ανακριτικές αρχές. «Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε οδηγίες να προχωρήσουμε άμεσα σε καταχώρηση αγωγής εναντίον σας και να ζητήσουμε την εξέταση της άρσης της βουλευτικής σας ασυλίας από το Γενικό Εισαγγελέα για την διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων από μέρους σας».
 
Θα ζητήσουν, αναφέρεται, ανεξαρτήτως του τί θα πράξει ο κ. Σιζόπουλος, όπως ο Αρχηγός της Αστυνομίας απαιτήσει από τον ίδιο να καταθέσει, κάτι που θεωρούν ότι ο Αρχηγός οφείλει να κάνει στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας τάξης και της κοινής γαλήνης και της εφαρμογής του Ποινικού Κώδικα.
 
Η επιστολή καταλήγει γράφοντας ότι θεωρούν ανούσιο να καλέσουν τον κ. Σιζόπουλο σε δημόσια απολογία προς τον κ. Παπαδάκη και πως με τις λασπολογίες – όπως αναφέρεται – εναντίον του Ευρωβουλευτή, έσκισε «στην κυριολεξία το μαξιλάρι με τα πούπουλα στον άνεμο, τα οποία είναι αδύνατον να μαζευτούν».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top