ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Απρόσμενη παραίτηση του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Απρόσμενη παραίτηση του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ, ενώ σε εξέλιξη είναι ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Μπόρις Τζόνσον.

Η κίνηση του κ. Τζαβίντ χαρακτηρίζεται ως εντελώς απρόσμενη, καθώς ο ίδιος δεν επρόκειτο να μετακινηθεί από το πόστο του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Τζαβίντ έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί αρνούμενος να εκτελέσει εντολή από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για αντικατάσταση όλων των συμβούλων του με συμβούλους που εγκρίνει το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE