ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πώς ο 48χρονος με το καλάσνικοφ και τα πιστόλια είχε αναστατώσει το σώμα το 2003 – ‘Έκαναν ρεζίλι την Αστυνομία’

ΚΥΠΡΟΣ: Πώς ο 48χρονος με το καλάσνικοφ και τα πιστόλια είχε αναστατώσει το σώμα το 2003 – ‘Έκαναν ρεζίλι την Αστυνομία’

Γνωστός στις Αρχές και μάλιστα με… προϊστορία που δεν περνά απαρατήρητη είναι ο 48χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη (13/02) από την Αστυνομία, για κατοχή στρατιωτικού τυφεκίου καλάσνικοφ, ενός πιστολιού, δυο περιστρόφων καθώς και άλλα συναφή αδικήματα.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Α. που όπως αποδείχθηκε μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας εντός της ημέρας, είχε γιάφκα στην οικία του στην Λάρνακα, τον Αύγουστο του 2003 είχε προκαλέσει πρωτοφανή αναστάτωση στο αστυνομικό σώμα. Αναστάτωση που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον επτά μέλη της δύναμης. Βέβαια, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη τσιμπίδα του νόμου, αφού μετέπειτα είχε συλληφθεί και καταδικαστεί.

Συγκεκριμένα, στις 20 Αυγούστου του 2003 είχε κλέψει αυτοκίνητο μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας και το έκαψε για να μην συνδεθεί ο ίδιος με υπόθεση κλοπών.

Το όχημα ανήκε σε πρόσωπο από άλλη πόλη και είχε κλαπεί από τον τότε 31χρονο. Ο τελευταίος άλλαξε πινακίδες και το χρησιμοποιούσε για να προβαίνει σε κλοπές από άλλα αυτοκίνητα. Όταν πολίτης αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το κλαπέν όχημα, ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας το κατέσχεσαν και το μετέφεραν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας. Απώτερος στόχος ήταν να γίνουν δακτυλοσκοπικές εξετάσεις σε αυτό για να εντοπιστεί δράστης των αδικημάτων.

Ωστόσο, στις 20 Αυγούστου του 2003 ο τότε 31χρονος είχε εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας χωρίς να γίνει αντιληπτός, είχε κλέψει το αυτοκίνητο και αργότερα το οδήγησε σε συγκεκριμένη τοποθεσία βάζοντάς του φωτιά, για να καταστρέψει τα τεκμήρια που θα τον συνέδεαν με τα αδικήματα.

Ο σάλος και οι αντιδράσεις του Τύπου
Εκείνο το καλοκαίρι είχε γίνει σάλος, αφού το θέμα κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα και να τεθούν σε διαθεσιμότητα επτά μέλη της δύναμης.

Στις 21 Αυγούστου του 2003 το θέμα κυριάρχησε στον Τύπο. Η Αλήθεια υπό τον τίτλο «Έκαναν ρεζίλι την Αστυνομία», σημείωνε πως «το κύρος και η αξιοπιστία της Αστυνομίας τέθηκαν υπό δοκιμασία και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ηγετικά στελέχη της μετά το χθεσινό επεισόδιο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, κατά το οποίο αυτοκίνητο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για διαρρήξεις και βρισκόταν υπό τη φύλαξη της Αστυνομίας για δακτυλοσκοπικό έλεγχο, κλάπηκε και ακολούθως πυρπολήθηκε, με αποτέλεσμα την καταστροφή στοιχείων που θα οδηγούσαν ενδεχομένως στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών».

Η 'Μάχη', έκανε λόγο για «Πρωτοφανή ρεζιλίκια'», αναφέροντας ότι «'ρεζίλεψαν το αστυνομικό σώμα και την ηγεσία της Αστυνομίας αστυνομικοί του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λάρνακας, που, με την εγκληματική αμέλειά τους, επέτρεψαν σε στοιχεία του υποκόσμου να κλέψουν μέσα από τον αστυνομικό σταθμό αυτοκίνητο, που βρισκόταν υπό φύλαξη». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ηγεσία του σώματος ήταν εξοργισμένη και αποφασισμένη να τιμωρήσει αυστηρότατα όσους ευθύνονται για το περιστατικό αυτό.

Πανομοιότυπο ήταν και το πρωτοσέλιδο της «Σημερινής». Κάτω από τον τίτλο «Τέρμα στα ρεζιλίκια», τόνιζε πως «η πρωτοφανής κλοπή που διαπράχθηκε μέσα στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυπριακή Αστυνομία και κλονίζει ανησυχητικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Στο ίδιο έντυπο φιλοξενούνταν τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο οποίος είχε αναφέρει πως θα παραιτηθεί, εάν δεν διαλευκανθεί η υπόθεση.

Εξάλλου, ο «Φιλελεύθερος» εστίαζε στις επιπτώσεις που θα υπήρχαν στο αστυνομικό σώμα. «Πέφτουν κεφάλια στην Αστυνομία» έγραφε στο κύριο θέμα του, υπό τη σημείωσε πως σε όσους διαπιστωθεί ότι ευθύνονται για την κλοπή αυτοκινήτου - τεκμηρίου από τον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας θα πέσει ''βαρύς ο πέλεκυς'' και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αισθάνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα και παραίτησής του ''εάν προκύψουν ευθύνες που τον αφορούν''.

Τριετής φυλάκιση
Βέβαια, αργότερα ο τότε Υπουργός Δώρος Θεοδώρου δεν… χρειάστηκε να παραιτηθεί καθώς ο δράστης εντοπίστηκε. Εναντίον του είχε καταχωρισθεί υπόθεση στο Δικαστήριο, το οποίο τον είχε καταδικάσει σε τριετή φυλάκιση.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας εντός της ημέρας (13/02/2020) για τον 48χρονο: 

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Αστυνομίας για πάταξη της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, του ΤΑΕ, της ΥΚΑΝ, του κλάδου Κύνων και του Κλάδου Πυροτεχνουργών, διενήργησαν σήμερα βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα σε οικία 48χρονου στην επαρχία Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε ένα αυτόματο στρατιωτικό πυροβόλο όπλο, δύο έμφορτα περίστροφα, ένα έμφορτο πιστόλι, 185 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και ένας εκτοξευτής επιβλαβών αερίων.

Ο 48χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top