ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την… αύρα του Ουζουνίδη για ΡΙΣΤΑΡΤ ο ΑΠΟΕΛ, πείσμα και πάθος στον Απόλλωνα για επιστροφή στις νίκες

Με την… αύρα του Ουζουνίδη για ΡΙΣΤΑΡΤ ο ΑΠΟΕΛ, πείσμα και πάθος στον Απόλλωνα για επιστροφή στις νίκες

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας «συγκρούονται» το απόγευμα του Σαββάτου (15/02, 17:00) για τέταρτη φορά φέτος, αφού μετά τις πρόσφατες «μάχες» του κυπέλλου στις οποίες βγήκε πανηγυρικά νικήτρια η Λεμεσιανή ομάδα, θα τα… ξαναπούν και στο θεσμό του πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Θυμίζουμε ότι στον Α΄ γύρο, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και ο ΑΠΟΕΛ θα επιζητήσει με… μανία την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, έχοντας στον πάγκο του τον Μαρίνο Ουζουνίδη που θέλει φυσικά να συνδυάσει το ντεμπούτο του με «τρίποντο», ει δυνατόν και με καλή εμφάνιση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας προέρχονται από ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως στάθηκαν τυχεροί, αφού έχασαν και οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου και ως εκ τούτου, η βαθμολογία παρέμεινε αναλλοίωτη!

Το -5 από την κορυφή μπορεί να καλυφθεί, αφού υπάρχουν ακόμα 13 αγωνιστικές, ήτοι 39 διεκδικήσιμοι βαθμοί, αρκεί φυσικά ο ΑΠΟΕΛ να ξαναβρεί τη… χαμένη αγωνιστική του «ταυτότητα» και δη στα ντέρμπι, όπου φέτος τα βρίσκει σκούρα, αφού μετράει μόλις μία νίκη απέναντι στις ομάδες του λεγόμενου BIG-6 (σσ. κέρδισε μόνο την ΑΕΛ στο ΓΣΠ στον Α΄ γύρο)!

Ο Ελλαδίτης τεχνικός ο οποίος αρέσκεται στις… «επικίνδυνες» αποστολές, χρειάζεται σίγουρα χρόνο για να περάσει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία, όμως στον ΑΠΟΕΛ χρόνος… δεν υπάρχει, γι΄ αυτό και προσπάθησε στις τελευταίες προπονήσεις να περάσει κάποια καινούργια πράγματα στους παίκτες του αναφορικά με το πλάνο που θα ακολουθήσουν στο ντέρμπι, δούλεψε αρκετά στα «στημένα» και στα τελειώματα των φάσεων, όπως και στο κομμάτι της ψυχολογίας, επιδιώκοντας να παρουσιάσει στο γήπεδο έντεκα… «καμικάζι» με το «μαχαίρι στα δόντια», προκειμένου να κάνουν το πολυπόθητο γι΄ αυτούς ριστάρτ.

Ο νέος κόουτς του ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο ντεμπούτο του, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν θα έχει στη διάθεση του επτά παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής.

Πρόκειται για τους Σιγκούρνταρσον, Μιχαήλοβιτς, Εφραίμ, Αλωνεύτη, Ιωάννου, Σόουζα και Μάτιτς.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε 18άδα για το ματς με τον Απόλλωνα…

Αναλυτικά:

Μπέλετς, Βάτερμαν, Χαλένιους, Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Γιάκολις, Χάνι, Πάβλοβιτς, Βούρος, Μερκής, Γένσεν, Μακρής, Γουίλερ, Σιέλης, Βιντιγκάλ, Γέφτοβιτς, Σάβιτς, Άλεφ.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά και στο κομμάτι της τακτικής, όμως οι οποίες «παρεμβάσεις» του, αποτελούν… γρίφους για δυνατούς λύτες.

Στο «στρατόπεδο» του Απόλλωνα, η οργή από τα σφυρίγματα του Γιώργου Νικολάου στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης (12/02) με αντίπαλο την Πάφο FC, δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει…

Έγινε όμως θυμός και πείσμα ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να δίνει «μάχη» το τελευταίο διήμερο για να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του, προκειμένου να «διαγράψουν» από τη μνήμη τους τα όσα έγιναν στο «Στέλιος Κυριακίδης» και να τους στείλει το μήνυμα πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έχουν όλα τα φόντα για ανατροπή του όλου σκηνικού, παρά το -8 από την κορυφή, ειδικά τώρα με την έλευση των ξένων διαιτητών.

Το ματς στο ΓΣΠ έγινε ακόμη πιο… ζόρικο μετά τη νέα αλλαγή προπονητή στον αντίπαλο, αλλά οι «κυανόλευκοι» φέτος έχουν βρει το «κουμπί» του ΑΠΟΕΛ και αισιοδοξούν πως θα παρουσιαστούν όπως πρέπει για να πάρουν το τρίποντο και να βάλουν… φρένο στο σερί ηττών, αλλάζοντας άρδην το κλίμα στο Κολόσσι, ότι αυτό συνεπάγεται ενόψει της συνέχειας.

Ο Κύπριος τεχνικός θα έχει αυξημένες επιλογές για τον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας σε σχέση με το ματς στην Πάφο και θα προβεί σίγουρα σε αλλαγές, ειδικά στα μετόπισθεν, στην προσπάθεια του να βελτιώσει τη λειτουργία του ανασταλτικού μηχανισμού.

Εκτός πλάνων, πέραν του τραυματία Γκακπέ και του ανέτοιμου Μάρκοβιτς, είναι και ο Γιαννιώτας που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Γιώργο Νικολάου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top