ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βήμα ΤΕΛΙΚΩΝ για Ομόνοια και Παφιακό

Βήμα ΤΕΛΙΚΩΝ για Ομόνοια και Παφιακό

Οι δύο κυρίαρχες ομάδες στο χώρο του βόλεϊ Ανδρών τα τελευταία χρόνια, Ομόνοια και Green Air Παφιακός, κέρδισαν τα δύο ντέρμπι της ημιτελικής φάσης των πλέϊ –οφς την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.

Οι πρωταθλητές κέρδισαν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» την N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα με 3-0 σετ και χρειάζονται άλλη μια νίκη για να φθάσουν στους τελικούς και να υπερασπιστούν τον τίτλο της.

Τη σπουδαιότερη νίκη των ημιτελικών πέτυχε όμως ο Green Air Παφιακός που επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι στο «Θεμιστόκλειο» της Ανόρθωσης με 0-3 σετ και με την πρώτη έκανε το break εξασφαλίζοντας το προβάδισμα.

Η ομάδα του Στράντζαλη θέλει άλλες δυο νίκες για την πρόκριση ενώ αυτή του Χριστοφιδέλη πάει τη Δευτέρα στην Πάφο για την ισοφάριση και να επανακτήσει το ψυχολογικό προβάδισμα,

«Καθάρισε» μετά το δεύτερο σετ

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – N. Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-1 (25-22, 22-25, 25-16, 25-14)

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το ζητούμενο και την τρίτη εκ των τεσσάρων νικών που χρειάζεται για να περάσει στους τελικούς των πλέϊ –οφς η πρωταθλήτρια Ομόνοια.

Την Παρασκευή στον πρώτο ημιτελικό της σειράς με την N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με 3-1 σετ και πλέον χρειάζεται άλλη μια για να πάει στους τελικούς.

Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα που άντεξε μέχρι το δεύτερο σετ ψάχνει τη νίκη στο «Σπύρος Κυπριανού» αλλιώς αποχαιρετά την προσπάθεια γι τους τελικούς.

Το πρώτο σετ ήταν πολύ κλειστό με την Ομόνοια να προηγείται 07-05 αλλά την N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα να προηγείται 09-10.

Η Ομόνοια ξέφυγε 18-12 και διατήρησε το προβάδισμα 21-16. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν 22-20, αλλά οι «πράσινοι» πήραν το σετ 25-22 σε 29’ και άνοιξαν το σκορ.

Η N. Papas Group μπήκε πού καλά στο δεύτερο σετ και είχε το προβάδισμα 06-10. Η ομάδα του Galiberty είχε καλή απόδοση, αλλά η Ομόνοια ισοφάρισε 15-15.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν με δυο πόντους 17-19. Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα πήρε το σετ με 22-25 σε 29’ και ισοφάρισε σε 1-1.

Τα τρίτο σετ ήταν το ίδιο κλειστό όπως το πρώτο. Η Ομόνοια προηγήθηκε 06-05 και λίγο αργότερα δημιούργησε διάφορα ασφαλείας που έφθασε στα επίπεδα του 20-12 και κέρδισε 25-16 σε 26’.

Η Ομόνοια ήταν ανώτερη και στο τέταρτο σετ κάνοντας εκπληκτικό σερί και προηγήθηκε 20-10 κερδίζοντας 25-14 σε 23’ και τον αγώνα 3-1 σε 107’.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Reinaldo, Ελευθερίου, Ruiz, Alves, Προδρόμου, Αλεξίου – Λίμπερο: Πλατρίτης.

N. Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Τ. GALIBERTY): Σιαπάνης Guzman, Pineiro,Χρυσοστόμου, Brook, Zηκάκης – Λίμπερο 1: Αντωνίου, Λίμπερο 2: Βαρνάβα. – Αλλαγές: Σίσκου, Καλαφάτης.

Break με την πρώτη

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ 0-3 (23-25, 22-25, 18-25)

Η πρώτη νίκη του Θανάση Στράντζαλη στον πάγκο του Green Air Παφιακού ήταν η πιο σημαντική. Η ομάδα της Πάφου κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» με 0-3 την Ανόρθωση σε 109’ έκανε το break και προηγείται 1-2 στις νίκες.

Η ομάδα της Πάφου που έκανε πολύ καλή εμφάνιση θέλει άλλες δυο για την πρόκριση. Πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στο «Αφροδίτη» τη Δευτέρα, με τον Green Air Παφιακό να θέλει το 3-1 και την Ανόρθωση να ισοφαρίσει.

Πλήρως ισορροπημένο το πρώτο σετ. Η παφιακή ομάδα προηγήθηκε 05-07 με την Ανόρθωση να εξασφαλίζει μια μικρή διαφορά δυο πόντων αλλά ο Green Air Παφιακός ισοφάρισε 18-18.

Οι δυο ομάδες βρέθηκαν στο 21-21 με τον Green Air Παφιακό να κερδίζει 23-25 και να προηγείται 0-1 σετ σε 35’

Ο Green Air Παφιακός ήταν πολύ καλός στο δεύτερο σετ και ξέφυγε 06-13. Η Ανόρθωση προσπάθησε να μειώσει αλλά οι Παφίτες είχαν το πάνω χέρι 10-18.

Το ντεμαράζ της «Μεγάλης Κυρίας» έφερε το -3 20-23. Η ομάδα του Στράντζαλη κράτησε και έκανε το 0-2 κερδίζοντας το σετ 22-25 σε 29’.

Ο Green Air Παφιακός εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση και στο τρίτο σετ. Οι Παφίτες δημιούργησαν duble –score 06-12 και κρατούσε τα ηνία του σετ με την Ανόρθωση να μειώνει 18-22, αλλά ο Green Air Παφιακός πήρε τρεις πόντους και κέρδισε 18-25 σε 25’.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (K. XΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Romanutti, Tores, Ηaapakoski, Σαββίδης, Strukarevic, Δημητρίου – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Κοντός, Χριστοφόρου, Χρυσοστόμου.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Θ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ): Verissimo, Ανδρέου, Μiranda, Caetano, Οικονομίδης, Παφίτης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top